Annons

De tog guld i Gymnasie-SM  

zoom Thea Andersson, Thilda Mårtensson och Erik Norrblom blev<br />
 guldmedaljörer i Gymnasie-SM 2020.  Foto: Visita
Thea Andersson, Thilda Mårtensson och Erik Norrblom blev
guldmedaljörer i Gymnasie-SM 2020.
Foto: Visita
NYHETER. Thilda Mårtensson och Erik Norrblom från Stockholms Hotell- och Restaurangskola vann Gymnasie-SM i kök. Thea Andersson från Rönnowska skolan knep guldet i servering.
Annons

Under söndagen och måndagen avgjordes kampen om SM-titeln för gymnasieelever på Grythyttan utanför Örebro. När tävlingarna summerades stod det klart att Thea Andersson vunnit SM-titeln i servering, och Thilda Mårtensson och Erik Norrblom efter en trerättersmiddag som de kunnat öva på i förhand, samt matlagning utifrån en hemlig råvarukorg, vann guld i kök.

Thea Andersson imponerade på domarna både genom stora yrkeskunskaper och hög servicenivå i mötet med gäster.

– Vinnaren i servering var både skicklig inom de olika momenten och bemötte gästerna på ett professionellt sätt. Nivån på tävlingen var överlag mycket hög och små detaljer avgjorde, säger Marcus Nyberg, huvuddomare.

Det som fällde avgörandet för Thilda Mårtensson och Erik Norrblom var deras sätt att kombinera modern teknik med fantastiska smaker, enligt juryn.

– Jag är imponerad av nivån på dessa unga kockar. Vinnarlagets smaker stack ut och avgjorde tävlingen, säger Sebastian Gibrand, huvuddomare som nyligen kommit hem efter att framgångsrikt ha tävlat för Sverige i Bocuse d’Or.

På grund av den pågående coronapandemin flyttades årets Gymnasie-SM från våren till 25-26 oktober och därför har de tävlande redan avslutat sina gymnasiestudier.

Syftet med Gymnasie-SM är att visa upp bredden på yrken inom besöksnäringen och få fler att intressera sig för att jobba inom den. Tävlingen anordnas av Visita – Svensk besöksnäring.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...