Annons

De vinner Årets sommarstad – igen!

zoom
NYHETER. Kalmar har utsetts till Årets sommarstad – för tredje året i rad: ”Det känns fantastiskt bra och jag tycker att Kalmar förtjänar detta”, säger Stefan Johnson, turistchef.
Annons

Nu har Årets sommarstad 2017 utsetts och Kalmar tar hem utmärkelsen. Det är första gången i tävlingens tioåriga historia som en stad vinner tre år i rad.

”Kalmar förtjänar detta”

– Det känns fantastiskt bra och jag tycker att Kalmar förtjänar detta. Att vi vinner för tredje året i rad skapar en mental närvaro hos besökarna. Vi har inga exakta siffor, men vi ser en positiv utveckling vad gäller gästnätterna, de ligger på några procent plus för både hotell och ställplatser för husbilar jämfört med förra året. Och högsäsongen har ju inte börjat än, säger Stefan Johnson, turistchef på Kalmar Turism.

Tävlingen arrangeras av sajten Reseguiden och den sker via en omröstning. Och det gynnar Kalmar, anser Stefan Johnson.

– Att vi tog hem segern beror på att vi har många kalmarbor och besökare som röstat på oss, eftersom de tycker att vi har en intressant bredd med idrott, nöjen och familjeaktiviteter. Det är många som känner en stolthet för staden.

Hur tar ni detta vidare?

– Vi fortsätter att jobba med det här för att hålla den kvalitet vi har nått.  

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...