Annons

”Det här är också möjligheternas tid”

zoom Maten i nya restaurangen får fransk prägel. På bild Pocket by Pontus i Arenastaden.  Foto: Pressbild
Maten i nya restaurangen får fransk prägel. På bild Pocket by Pontus i Arenastaden. Foto: Pressbild
NYHETER. Krögaren Pontus Frithiof öppnar kvarterskrog på Kungsholmen i Stockholm.
Annons

Som ett led i samarbetet med restaurangföretaget Nordrest öppnar krögaren Pontus Frithiof en kvällsrestaurang i Stockholms innerstad i höst – med inriktning på det franska köket.

– Vi har sedan flera år ett samarbete med Nordrest, och deras tillväxtplaner öppnar för många spännande möjligheter, som Pocket-restaurangerna, by Pontus-restaurangerna och Pic Poc. Den nya restaurangen är ett led i detta samarbete, säger Marcus Ekman som är ansvarig för projektet på Pontus Frithiof.

Restaurangen som ska ha fransk prägel på maten kommer att vara fördelad på tre avdelningar, med totalt runt 110 sittplatser, inklusive cafédel och loungedel. Marcus Ekman räknar med att behöva rekrytera mellan 11 och 14 personer. Planen är att öppna i september 2020.

Hur ser ni på att detta sammanfaller med pandemin?

– Vi vill ändå ha viss framtidstro. Många jobbar hemma nu på dagarna, och vill komma ut och äta och träffa vänner på kvällarna. Men vi ska jobba mycket med take away, både för lunch och middag. Det kommer att finnas en cafédel där man köpa med sig mat. Någon gång går krisen över, och detta är också möjligheternas tid, det finns många duktiga människor där ute som vill ha jobb.

Namnet på den nya restaurangen är än så länge hemligt, men kommer att vara en ”by Pontus Frithiof”-restaurang, avslöjar Marcus Ekman.

Vad är det för krog ni vill öppna, kan du beskriva känslan?

– En kvartersbistro dit du ska kunna komma flera dagar i veckan. Prisbilden är från 160 till 300 kronor. Maten ska vara inspirerad av Frankrike, men även andra delar av världen, ett internationellt kök med ledordet ”french colonial”. Kungsholmen är ganska tunt på den typen av restauranger så vi tror att den kommer att välkomnas av kungsholmsborna.

Nordrest är ett restaurangföretag som arbetar med restauranger, cateringuppdrag, på skolor och inom omsorgen.