Annons

Digitalt event – lösningen på kockbristen?

zoom Colourbox
Colourbox
NYHET. Eures Arbetsförmedlingen hjälper svenska arbetsgivare inom besöksnäringen att hitta kockar inom EU med digitalt event.
Annons

Ett nytt digitalt rekryteringsevent vänder sig till internationella kockar och ger dem chansen att träffa arbetsgivare inom restaurang- och hotellbranschen. Arne Arvidsson är internationell arbetsgivare på Arbetsförmedlingen.

– Vi har jobbat under flera år med olika former av rekryteringsevent gällande kockar från andra EU-länder med gott resultat. Tidigare år har vi bland annat varit på plats i Spanien tillsammans med svenska arbetsgivare som intervjuat inbjudna kandidater, säger han.

Digital version av Chefs for Sweden

Den digitala versionen av Chefs for Sweden innebär att registrerade arbetsgivare får en digital monter på eventdagen den 16 mars. Via den digitala montern kan man chatta med kandidater och även boka in tider för intervjuer.

– I kölvattnet av pandemin prövar vi nu en ny möjlighet med ett skräddarsytt digitalt event för svenska arbetsgivare och kandidater från hela EU-området som via olika kanaler bjuds in till att anmäla sig. Vi hoppas att eventet ska kunna bidra till att arbetsgivare kan hitta kockar då den yrkesgruppen som bekant är mycket efterfrågad, säger Arne Arvidsson.

Så fungerar Digitala Chefs for Sweden:

• Första steget är att man registrerar sig som arbetsgivare på mässportalen så företagets logotype blir synlig. Här finns även möjlighet att ladda upp en film om verksamheten och presentera lediga platser. Registrera dig här: Create an Exhibitor account | EURES – European Job Days

• Efter registrering får man en digital monter på eventdagen, intervjuer kan ske fortlöpande och i direkt kontakt mellan arbetsgivare och kandidater. Man kan även få ansökningar så fort annonsen är publicerad.

• När man registrerat sig som arbetsgivare är det viktigt att Arbetsförmedlingen får in annonsen för era aktuella tjänster så att man ser att det finns tjänster att söka. Annonserna kan man publicera själv på mässportalen men, EURES Arbetsförmedlingen, kan även hjälpa till att registrera annonsen. Sänd den till: chefs@arbetsformedlingen.se

• Här kan du se vilka arbetsgivare som så här långt har registrerat sig på event-portalen: Chefs for Sweden | EURES – European Job Days

• Senaste dag för att registrera företaget är den 1 mars 2022

LÄS MER: Förvärrad kockbrist kräver utlandsrekryteringar.