Annons

Falkenberg ställer om Matdagarna

zoom Susanne Thorsson, projektledare för Falkenbergs Matdagar som i år får en ny skrud.  Foto: Caroline Andersson
Susanne Thorsson, projektledare för Falkenbergs Matdagar som i år får en ny skrud. Foto: Caroline Andersson
NYHETER. För ett år sedan ställde Falkenbergs Matdagar om den stora matfesten i stan och arrangerade i stället en roadtrip-variant där festligheterna fick sprida ut sig över hela Falkenberg. Nu upprepas konceptet.


Annons

Skafferifesten med matförsäljning och kockscen på Rådhustorget, Handla & möt med egenproducerade råvaror och butiken med närproducerat från hela Halland, är sedan ett år tillbaka ett minne blott. Eftersom pandemin fortfarande pågår väljer arrangörerna nu att dels sprida ut matdagarna på flera platser men också att dela upp eventet på tre tillfällen.

– Vi kommer att köra Falkenbergs Matdagar tre-delat; under påsken, första helgen i september samt inför julen, berättar Susanne Thorsson, projektledare, Destination Falkenberg.

Hur många deltar i Falkenbergs Matdagar? Blir det lika många som vanligt?

– Under Matdagarna 2020 som genomfördes den 5-6 september var 36 Skafferimedlemmar med och bidrog. Nu till påsk är det 25 som hittills är med, men jag väntar klartecken från ett par till som slipar det sista på sitt erbjudande. Året före pandemin var  31 stycken med på matfesten i stan.

På vilket sätt är Falkenbergs Matdagar i roadtrip-format en annorlunda upplevelse jämfört med vad det brukar vara?

– Roadtrip-varianten innebär att Skafferimedlemmen håller öppet hemma hos sig själv. När vi körde konceptet i september 2020 blev det mycket uppskattat, både bland producenterna som fick möjlighet att visa upp sin verksamhet på hemmaplan och besökare som hittade till nya utflyktsställen.

Är det nya corona-säkra konceptet något ni kommer fortsätta med även efter pandemin?

– Pandemin kommer med all säkerhet fortsätta påverka hur evenemang kan genomföras nästkommande år. Jag tror att besökare kommer ställa helt andra krav på oss arrangörer framöver, som exempelvis handhygien och avgränsningar för att trängsel ska kunna undvikas.

Vad som händer med Falkenbergs Matdagar när samhället öppnas upp för evenemang igen är fortfarande oklart, men Susanne Thorsson hoppas på en variant som både inkluderar roadtrip och matdagar-känsla inne i stan.