Annons

First får driva Visbys nya storhotell – byggs för 150 miljoner

zoom Stark hotellmarknad gjorde att First ville satsa på Gotland. Foto: AQ (skiss)
Stark hotellmarknad gjorde att First ville satsa på Gotland. Foto: AQ (skiss)
NYHETER. Det blir First Hotels som tar hand om driften av Visbys nya hotell som ska står klart till nästa sommar. "Det blir ett av de större hotellen på Gotland", säger Erlend Ellingsen, kommunikationschef hos First Hotels norska ägarbolag Flying Elephant.
Annons

Bygget av Visbys nya hotell pågår för fullt. Med 90 rum och runt 300 bäddar ska 150-miljonersbygget stå klart i den 1 juni 2019. Pool och en takbar med sjöutsikt är en del av utbudet och målgruppen finns i ”översta turistsegmentet”, enligt First Hotels.

Hotellet byggs i södra Visby intill naturområdet Kokkolokkoskogen. Det har rått politisk strid om placeringen men till slut godkändes bygget och spaden sattes i jorden i våras.

Hotellmarknaden stark

Hotellet byggs av K-Lokko Skogen, ett av den gotländske entreprenören Johan Gates bolag. Avsikten är också att företaget ska äga fastigheten när hotellet står klart, uppger Johan Gate för Besöksliv.

First Hotels får nu ett tillskott i Visby. Erlend Ellingsen vill inte säga något om hur många som kommer att anställas.

– Det har inte anställts någon hotelldirektör än men jag tror att den rekryteringen är igång, säger han.

I First Hotels ingår idag ett 40-tal hotell, bland annat First Hotel G i Göteborg och First Hotel Reisen i Stockholm. Det senare genomgår en omfattande renovering som ska vara klar till hösten.

– Vi ser att den svenska hotellmarknaden är stark, särskilt under sommarmånaderna, säger Erlend Ellingsen.

Den analysen har bidragit till att First Hotels riktat blickarna mot Gotland.

”Gotland är en otroligt spännande marknad. Länge har ön varit svenskarnas egen semesterfavorit, men nu har resten av skandinaverna också fått upp ögonen för allt som den vackra, pittoreska ön har att erbjuda”, säger First Hotels administrerande direktör Vibeke Raddum i ett pressmeddelande.