Annons

Franska charterturister lockas till Pite Havsbad

zoom Foto: Susanne Soumi Tobias Lindfors
Foto: Susanne Soumi Tobias Lindfors
NYHETER. En ny chartersatsning ger fransmän chansen att uppleva en äkta norrländsk vinter. ”Våra stora satsningar har gett resultat”, säger Tobias Lindfors på Pite Havsbad Group.
Annons

Det talas ovanligt mycket franska i Norrbotten denna vinter. Förklaringen till det är att det sedan den 22 december och fram till i april bor franska charterturister på Pite Havsbad. Varje vecka landar ett direktflyg från Paris på Luleå Airport med 170 franska charterturister ombord. Totalt beräknas satsningen generera över 15 000 gästnätter denna vinter.

– Vi har fått väldigt, väldigt positiv respons från våra första franska gäster, säger Tobias Lindfors, koncern-vd och huvudägare av Pite Havsbad Group.

Exotiskt på fruset hav

Det är i samarbete med den franska turoperatören Quartier Libre som anläggningen expanderar sin vinterturism. Charterturisterna får bland annat ta del av exotiska aktiviteter på fruset hav så som skoterturer, ice-buggy, hundspann, norrskens- och rensafari samt spa med isvaksbad. Därtill erbjuds även skridskoåkning, längdskidåkning och turer med isbrytare inom gångavstånd från anläggningen.

– Vi har under lång tid satsat på vinterturism för konferensgäster. Men det här skapar en helt annan kontinuitet som möjliggör att vi kan växla upp allting. Det positiva med charterturism är att gästerna kommer och bor och aktiverar sig hos oss i en hel vecka, inte bara i några dagar. Det leder till mycket fler gästnätter. Vi ser detta som en långsiktig satsning, säger Tobias Lindfors.

På tv i över hundra länder

Satsningen är ett resultat av ett strategiskt och gemensamt arbete mellan Pite Havsbad och aktörer inom destinationen Swedish Lapland för att locka utländska besökare till regionen.

– Pite Havsbad är känt som en väldigt stark sommardestination. Sedan vi köpte Pite Havsbad för åtta år sedan, har vi även gjort stora investeringar för att utveckla anläggningen till en unik destination både sommar- och vintertid, säger Tobias Lindfors.

Pite Havsbad har vid två tillfällen agerat SM-by där Pite Havsbad kunde erbjuda både boende och tävlingsarena vilket ingen annan anläggning i Sverige haft kapacitet till. Under två år i rad arrangerades även den internationella tävlingen Race Of Champions, en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier.

– Det var första gången någonsin som tävlingen genomfördes på fruset hav hos oss Pite Havsbad. Det blev succé och syntes på tv i över 100 länder. Den exponeringen har satt oss ännu mer på vinterturismkartan, säger Tobias Lindfors.

Varför blev det just franska charterturister?

– Det är många länder som har visat intresse för vinterturism. Internationella gäster har vi haft gott om i många år. Men intresset bland gäster från just Frankrike har kraftigt ökat senaste året, vi ser att våra stora satsningar har gett resultat.

LÄS ÄVEN vår artikel om hur en ny målgrupp söker sig till campinglivet

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...