Annons

Garba-krögarna om att öppna i tuff konkurrens: ”Ingen minns en fegis”

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderströms pop up-projekt Garba blir permanent krog i samarbete med Stureplansgruppen. ”Nu kan vi laga mat mer långsiktigt”.
Annons

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har under ett par år, i olika sammanhang och lokaler, drivit sin pop up-restaurang Garba.

I januari 2020 blir Garba, i samarbete med Stureplansgruppen, en permanent krog på Norrlandsgatan i Stockholm.

Besöksliv fick ett samtal med krögarna över mejlen.

– Det har alltid varit vårt mål, att öppna en permanent restaurang, vilket betyder att vi framöver främst kommer att fokusera på denna istället för pop up-verksamheten, skriver Marion Ringborg och Linn Söderström.

För de som inte känner till Garba, beskriv erat matkoncept?

– Vi lagar mat som är god, rak och enkel. En meny består av en lättare förrätt, gärna en sallad eller något med skaldjur, en pasta och en lite rustikare varmrätt följt av dessert. Vi utgår oftast från en grönsak vi gillar och bygger rätter utifrån den.

Blir det samma upplägg på den permanenta restaurangen?

– Ja, vi kommer laga mat med samma stil som alltid men här kommer man att kunna boka bord för sig och sitt sällskap. Däremot finns ett middagsbord för drop in-gäster som inte går att boka via webben.

Vilka blir de stora skillnaderna för er som kockar?

– Nu har vi möjligheten att laga mat på ett långsiktigare sätt och planera/fokusera på en grej på ett bättre sätt. Det blir de största skillnaderna för oss

Vilka gäster ser ni framför er?

– Vi vill att både våra stammisar som alltid följt oss såväl som nya gäster ska komma till oss. En bra blandning helt enkelt.

Beskriv er vision med den permanenta krogen – vad ska man känna som gäst?

– Vi vill erbjuda en middagsupplevelse som är avslappnad, varm och med mat lagad med omsorg i en lyxig miljö med hemmakänsla.

Norrlandsgatan 24, hur kommer det sig att ni landade på den adressen?

– Vi föll pladask för den fantastiska lokalen. Den är precis vad vi väntat på.

Det öppnas mängder med krogar i Stockholm, ser ni några risker med det och det faktum att vi spås gå in i en sämre konjunktur?

– Det är klart det finns risker men ingen minns en fegis.

Vad har ni för förväntningar på den permanenta Garba?

– Våra förväntningar är att restaurangen och varumärket Garba ska finnas kvar länge och vara några att räkna med i Restaurangsverige.