Annons

Göteborgs 400-årsjubileum skjuts fram till 2023

zoom Besöksnäringen har flaggat för att man inte har resurser till något firande 2021. Foto: Göteborg & Co
Besöksnäringen har flaggat för att man inte har resurser till något firande 2021. Foto: Göteborg & Co
NYHETER. På nyårsafton i år skulle folkfesten i samband med Göteborgs 400-årsjubileum inledas. Nu har det beslutats att firandet flyttas fram två år på grund av corona.
Annons

Göteborgs marknadsföringsbolag Göteborg & Co, som ansvarar för firandet av Göteborg 400 år, fick tidigare i augusti i uppdrag av kommunstyrelsen att presentera förslag på hur firandet år skulle kunna genomföras sedan coronapandemin satt allt på paus sedan i mars.

Ett av tre förslag till kommunstyrelsen, som bland andra G-P skrev om, gick ut på att skjuta fram firandet till 2023, något som politikerna nu är överens om. Läs i G-P om de olika förslagen här:

– Det verkar som att det blir så, även om det formella beslutet inte ska fattas förrän på onsdag i denna vecka, säger Stefan Gadd, kommunikationschef på Göteborg & Co.

”Göteborg & Co. har konstaterat att det finns många osäkerhetsfaktorer i den pågående pandemin som gör arbetet med 400-års jubileet utmanande. Det rader stor osäkerhet På hur firandet skulle kunna genomföras. Besöksnäringen har aven signalerat for önskemål om att firandet justeras”, skriver partierna (förutom SD) i ett gemensamt yrkande.

– Det skulle inte vara möjligt att genomföra firandet nästa år, vi hade planerat för en folkfest som skulle inletts på nyårsafton med, det går inte heller att chansa, säger Stefan Gadd.

Vad har besöksnäringen signalerat för önskemål?

– De har varit tydliga med att säga att man befinner sig i sin största kris, och i nuläget inte har resurser att genomföra firandet 2021, och därför är det bra att beslutet kommer nu så att man inte binder upp sig i avtal och kontrakt.

Hur känns det för er som arrangörer?

– Det är kart att det är tråkigt men det är som det är. Man flyttar fram OS i Japan och EM i fotboll, så det är bara att acceptera.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...