Annons

Gröna Lund genomför årets julbord – erbjuder hemleverans

zoom Foto: Gröna Lund
Foto: Gröna Lund
NYHETER. Till skillnad från Liseberg har Gröna Lund bestämt sig för att genomföra årets julbord. ”Inga stora pengar, men det sysselsätter vår personal”, säger vd Magnus Widell.
Annons

I förra veckan meddelade Liseberg att man efter regeringens vädjan om försiktighet ställer in årets julbord. Vid tidpunkten hade Liseberg 4 000 julbordsbokningar, som därmed uteblir. Gröna Lund i Stockholm har beslutat att genomföra sitt julbord på restaurang Tyrol, som planerat.

Eftersom vi inte haft öppet på Gröna Lund sedan hösten 2019 är alla intäkter viktiga för oss, även om de bara är små i sammanhanget. Det är också en möjlighet för oss att sysselsätta den personal som ska jobba på julbordet, och efter ett helt år med stängd verksamhet är det både viktigt och glädjande att få hålla en verksamhet igång på något sätt, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell.

Gröna Lund och Tyrol säger att man genomför ett ”ansvarsfull julbord, vad betyder det?

– Vi skulle aldrig öppna om vi inte kunde göra det på ett säkert sätt. Vi har vidtagit flera åtgärder med hänsyn till den rådande situationen. Bland annat har vi minskat antalet gäster i lokalen, ökat avstånd mellan borden och vi sprider ut gästerna genom att ge dem specifika ankomsttider. Bufféområdet är större med utökade avstånd, maten skyddas av plexiglas och det finns tillgång till både handskar och handsprit i lokalen.

I dagsläget har Tyrol ca 3500 julbordsbokningar. Nytt för i år av hänsyn till rådande omständigheter, kommer Tyrol även att erbjuda julbord för hemleverans och avhämtning.

– Det går till så att du beställer din Jullåda digitalt eller via Gröna Lunds bokning och får den levererad till önskad adress via bud eller hämtar den på egen hand på Tyrol. Väljer gästen att hämta jullådan själv så får man en specifik tid så att det inte blir trängsel.

Vad tror ni att det finns för ekonomisk potential i den tjänsten?

– Jag tror att det finns en marknad för detta idag, och då framför allt på julafton, familjer som ses innan julafton och till kontor som fortfarande har personal på plats. Då vi väljer att ha julbordet öppet så är detta ett bra komplement för gäster vill uppleva ett bra julbord men föredrar att stanna hemma och lägga mer tid på att umgås med familjen istället för att stå i köket.

Vad betyder det ekonomiskt för Gröna Lund att ni faktiskt kan genomföra julbord?

– Just nu är det oklart om vi ens kommer att nå break-even. Men att få ha öppet är viktigt även ur andra perspektiv. Det sysselsätter personal och det skapar en glädje att kunna hålla något öppet – en glädje som vi verkligen behöver på Gröna Lund just nu.

Tyrols Vilda Julbord öppnar torsdag 26 november.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...