Annons

Gröna Lund massrekryterar 1100 – anställer nyanlända

zoom Någon måste se till att karusellerna snurrar.
Någon måste se till att karusellerna snurrar.
NYHETER. Karusellförare eller sockervaddspinnare? När tivolit öppnar i slutet av april ska över 1100 tjänster ha tillsatts. Nu inleds Gröna Lunds intensiva fas med att hitta personal.
Annons

Ett späckat cv är inte det allra viktigaste när Gröna Lund rekryterar. Personlighet och engagemang ringer högre. Nytt för i år är ett samarbete med Arbetsförmedlingen där man kommer att anställa nyanlända. De kommer även att få en fadder på jobbet.

”Vill spegla mångfald”

– Vi vill att våra gästers mångfald ska speglas av våra medarbetare. Därför fortsätter vi vårt samarbete med Arbetsförmedlingens Unga Funktionshindrade och vår rekrytering av medarbetare över 50 år, som har mycket att tillföra med sin arbetslivserfarenhet. Jag ser också fram emot att få välkomna flertalet nyanlända bland våra medarbetare. Dessa människor sitter på en fantastisk livserfarenhet och dessutom får vi medarbetare som talar flera olika språk, vilket är en enorm tillgång för oss i våra gästmöten, säger Gröna Lunds HR-chef Ida Troive.

Den 23 april slår Gröna Lund upp portarna för säsongen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...