Annons

Här är finalisterna till Årets Kock 2020

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Efter två tuffa dagar av uttagningar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm, med många olika tävlingsmoment, har juryn utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2020. 
Annons

– Vi har fått ta del av och smaka på många spännande rätter som håller en hög gastronomisk höjd. Det har inte varit enkelt att utse de 8 kockar som nu går vidare till final men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i en kommentar.

De som går vidare för att tävla om titeln Årets Kock 2020 är:

  1. Ludwig Tjörnemo, Unilever
  2. Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga
  3. Henric Herbertsson, SK Mat och Människor
  4. Marcus Bremdal, Konstnärsbaren (KB)
  5. Ola Wallin, Kroken och Bloom
  6. Christian Siberg, Omaka
  7. Jessie Sommarström , Urban Deli
  8. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT

Dagens tävlingsuppgifter har varit att under två timmar laga upp en Lakto Ovo vegetarisk rätt baserat på en valfri huvudråvara: rotselleri, potatis eller jordärtskocka. De tävlande har även gjort ett råvarukännedomsprov samt ett handlagsprov i form av att stycka upp ett lamm i olika delar.

Under dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med råvaruhantering, hygien och logistik.

Idag presenterades även den första finaluppgiften som blir att laga två stycken rätter med kanin som huvudråvara, där den ena rätten ska vara kall och den andra varm. Övriga råvaror och tillbehör i rätterna är valfria.

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling.

Finalen i Årets Kock sker i september.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...