Annons

Här kan du hitta nya medarbetare

zoom Peter Thomelius, chef Kompetensförsörjning på Visita, hoppas på ett stort deltagande i
Peter Thomelius, chef Kompetensförsörjning på Visita, hoppas på ett stort deltagande i "Chefs for Sweden". Foto: Visita/Colourbox
NYHETER: Saknar du en kock eller kanske flera? Nu kan ditt företag delta i eventet ”Chefs for Sweden”, som kopplar ihop arbetssökande i Europa med svenska arbetsgivare.
– Det här är ett sätt för medlemsföretag att hitta nyckelmedarbetare som kan vara helt avgörande för att kunna bedriva verksamheten, säger Peter Thomelius, chef för Kompetensförsörjning på Visita.
Annons

För att lösa kompetensbristen, framför allt bristen på kockar, vill Visita att fler medlemmar får upp ögonen för EURES – ett europeiskt nätverk för arbetsförmedlingar vars syfte är att underlätta den fria rörligheten för arbetstagare. Den 16 mars anordnar nätverket eventet ”Chefs for Sweden”, för arbetsgivare som är intresserade av att rekrytera kockar från EU/EES-området.

– Det här är ett sätt för medlemsföretag att hitta nyckelmedarbetare som kan vara helt avgörande för att kunna bedriva sin verksamhet. Kompetenskrisen var utmanande redan före pandemin men har under de senaste två åren förstärkts och är idag en av branschens största utmaningar.  Att då kunna hitta medarbetare även utanför Sverige är ett välkommet tillskott att lösa delar av medlemsföretagens vakanser, säger Peter Thomelius, chef Kompetensförsörjning på Visita.

Flera besöksnäringsföretag, merparten från södra och västra Sverige, har tidigare nyttjat EURES med goda erfarenheter av nätverket. Förhoppningen är nu, enligt Peter Thomelius att ännu fler medlemmar tar chansen och bekantar sig med nätverket genom att delta i eventet.

Om en arbetsgivare är intresserad behöver två saker göras före den 16 mars:

  1. Arbetsgivare behöver registrera sig på mässportalen (se länk nedan)
  2. Därefter behöver en annons, skriven på engelska publiceras på mässportalen.

Så snart en annons är publicerad kan kandidater börja söka de lediga platserna.

Deltagare får därefter en egen digital monter där de presenterar sina verksamheter och rekryteringsbehov. Det finns även möjlighet att  ladda upp informationsfilmer om det egna företaget. Under eventdagen kan arbetsgivare chatta och intervjua arbetssökande.

Företag och lediga tjänster marknadsförs på mässportalen Chefs for Sweden | EURES – European Job Days, som du hittar här:  https://www.europeanjobdays.eu/en/Chefs_for_Sweden_2022