Annons

Hasselbacken satsar på utomhuskonserter

zoom Josefine Prihm, programchef på Cirkus Venues Foto: Love Krok Attling / Julia Viklund
Josefine Prihm, programchef på Cirkus Venues Foto: Love Krok Attling / Julia Viklund
NYHETER. Tankarna på att arrangera livespelningar har funnits länge och i år är det äntligen dags. Den 3 juni väntar Hasselbackens första stora utomhuskonsert i det anrika hotellets trädgård. 
Annons

Hasselbacken är en institution i Stockholm och har varit en del av nöjeslivet sedan 1700-talet. 2019 tog Pop House-gruppen över och i april 2022 bildades koncernen Cirkus Venues som idag är den som äger Hasselbacken.

– Människor har alltid samlats på Hasselbacken för att fira och musik har varit en stor del av upplevelsen. Vi vill ta tillbaka det Hasselbacken en gång var och sätta det på kartan som ett nöjespalats igen, för den breda publiken. På Hasselbacken är utomhuskonserter givet, säger Josefine Prihm, programchef på Cirkus Venues.

Linnea Henriksson och Bob Hund

Det var i höstas som en projektgrupp började titta på hur de skulle lägga upp programmet, men idén har funnits i flera år.

– Vi har haft det här som mål länge. Sedan kom covid och satte stopp för planerna i några år, men nu är det äntligen dags. Det är en suverän plats att uppleva livemusik på och något jag drömt om att våga testa och satsa på, säger Josefine Prihm.

Utomhuskonserterna drar i gång den 3 juni med Movits! och följs av artister som Linnea Henriksson, Bob Hund och Weeping Willows. Den 26 augusti avslutas säsongen med Soul Train in the park – en mix av välkända DJ:s och party.

– Vi vill givetvis nå en så bred publik som möjligt, vi har valt att fokusera på välkända svenska artister från hela landet med olika musikstilar som vi tror lockar lite olika målgrupper. Bara själva idén om att göra konserter tror vi kommer göra så att fler människor i olika åldrar upplever Hasselbacken som de annars inte hade gjort eller ens tänkt tanken på att göra, säger Josefine Prihm och tillägger:

– Djurgården är ju ett ställe man vill vara på under sommaren – det är enkelt att ta sig hit från city och det är en oas för både stockholmare och turister,

Musik, mat, dryck och övernattning

Sommarens konserter blir startskottet för en ny tradition där utomhuskonserter kommer att ingå i Hasselbackens nöjesutbud.

– Vi vill göra det här varje sommar. Hasselbacken ska bli ett självklart ställe att åka till för en fantastisk helhetsupplevelse av musik, mat, dryck och övernattning.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...