Annons

High Court tar plats i Malmö Börshus

zoom
NYHETER. Konferens- och coworkingaktören High Court utökar sin verksamhet med en ny anläggning som väntas invigas vid årsskiftet 2025/2026. 
Annons

När Malmö Börshus slår upp dörrarna efter en omfattande renovering är det High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking. Det handlar om cirka 50 kontorsrum, nio konferensrum, två restauranger, en deli och en vinkiosk.

– Vi är så glada att vi fick frågan från Wihlborgs om vi ville ta över lokalerna. I början av december blev det helt klart med bygglov och om cirka två år kommer vi att öppna upp, säger Maria Strinnhed vd för High Court som driver verksamheten tillsammans med sin man Mikael Strinnhed. Hon fortsätter:

– Vi startade i gamla hovrätten för tio år sedan där vi driver konferens, kontorshotell och festvåning och för fem år sen tog vi över lokalen vid Stortorget.

”Vi gillar gamla hus”

Paret kommer ursprungligen från Stockholm där Maria Strinnhed var anställd på konferens- och kontorshotellet 7A i Stockholm och var med och startade tre anläggningar medan Mikael Strinnhed jobbade som fotograf inom reklambranschen.

– Det var min karriär som dominerade under många år, men nu är det Marias tur och jag hänger på vilket är fantastiskt roligt, säger Mikael Strinnhed som är marknadsansvarig för verksamheten.

När de svarar på frågan hur det är att arbeta med sin partner är de eniga:

– Man är väldigt trygg med sin affärspartner och vi är en bra kombo, men man slutar ju aldrig jobba vilket kan vara både en för- och nackdel.

Ingen av dem hade några kopplingar till Malmö, men de tvekade aldrig att flytta ner.

– Vi gillar gamla hus och så dök det här upp framför näsan på oss på nätet. Vi är helt enkelt lite vågade, skrattar Mikael Strinnhed.

En ny grafisk identitet

De båda tror att just passionen för gamla hus är en av nycklarna till att de fick frågan om att ta över Börshuset.

– Vi har ingen konkurrent som har både kontorshotell och konferens i äldre hus, det gör oss unika. Begreppet kvalité kan vara lite luddigt, det handlar så klart om vad man själv väver in i det. Men vi har skapat det som vi tycker är kvalité. För oss är det summan av upplevelser som vi tycker mycket om.

Det är två år kvar till öppning, men det är mycket som ska hinnas med fram till dess.

– Det är bara att gå i gång, två år går fort men vi har en bra road map. Vi har börjat med all ekonomi och juridik och tagit fram en ny grafisk identitet. Det gjorde vi till och med innan klausulerna var uppfyllda. Nu ska vi fila på affärsidéerna under 2024. Än så länge har vi jobbat grovt på idéplanet om hur vi vill ha det och sedan ska det detaljförverkligas under 2025 och då drar vi i gång ordentligt med rekrytering och sälj, säger Maria Strinnhed och Mikael Strinnhed fyller i:

– Det är mycket vi ska fylla huset med – doft, bild, konst, musik, interiör och inredning, för att få den känslan som vi vill uppnå.

En vinkiosk och en deli

Det kommer att finnas två restauranger i huset, samt en vinkiosk och en deli.

– I gamla hovrätten har vi en sommarrestaurang så det är just restaurangdelen som känns mer nytt. Där får vi lägga ner lite extra krut. Vi har precis börjat samarbeta med en annan part som kommer hjälpa oss med det.

Det kommer även att byggas ett bageri i källaren på Börshuset som kommer att förse alla High Courts anläggningar med fika.

– Men vi ska inte konkurrera med de väldigt duktiga Malmöbagarna utan i första hand förse oss själva med bröd och bakverk av hög kvalité.

Fördelen med Börshuset är att det ligger så bra till att det får ett större upptagningsområde, menar Maria och Mikael Strinnhed.

– Vi ser hela Öresundsregionen som kunder både för konferens och kontor.

”Vår gyllene triangel”

2023 var High Courts bästa konferensår, men man har sett en nedgång när det gäller kontorshotellen.

– Ja, det är många som flyttat ut, men det tror vi är tillfälligt. Vi håller på att fylla på igen. När Börshuset står klart i årsskiftet 2025–2026 tror vi att lågkonjunkturen är över, så det kan egentligen inte bli bättre tajming. Vi känner oss inte oroliga, säger Maria Strinnhed och fortsätter:

– När man sitter hos oss är det enkelt att skala upp eller skala ner och så har vi hela servicebiten som är väldigt uppskattad. Vi vet också att det är väldigt attraktivt med korta avtalstider. Många vill ha all service som ingår på ett kontor, men det kan vara svårt att motivera att betala för allt själv och då är kontorshotell perfekt.

Marknadsföringen för Börshuset kommer mest att ske i sociala medier och riktade mejlutskick och aktiviteterna kommer att kulminera cirka ett halvår före öppning.

High Court är också medlemmar i Svenska Möten, Skånska Möten och givetvis Visita som alla är viktiga partners för att synas.

Svaret på frågan om det kommer att bli fler anläggningar efter Börshuset är nej.

–  Vi är nöjda nu. Vi kallar detta för vår gyllene triangel. Alla goda ting är tre. Vi har inga vidare expansionsplaner. Nu ska vi göra Börshuset bra.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...