Annons

Inget besked om vidare stödåtgärder

zoom
NYHETER. Näringsminister Ibrahim Baylan vill inte ge ett svar på när besked om vidare stödåtgärder kan komma. ”Så fort budgetarbetet är klart”.
Annons

Regeringen håller på att titta på en eventuell förlängning av stödåtgärder som omställningsstödet, men man vill också utvärdera hur tidigare stöd har nyttjats samt vilken effekt de har gett innan man kommer med ett besked. Det sa näringsminister Ibrahim Baylan när han gästade TV4s Efter fem på tisdagen.

– Vi tittar igenom detta och kommer att återkomma med de besked som efterlyses […] Vi jobbar med en budget och så fort den är klar så kommer vi att presentera ett den, sa han i inslaget.

På frågan vad han svarar de många personer och företag som lever i ovisshet pekar näringsministern på de många stödåtgärder som redan vidtagits.

– Vi har infört ett tiotal olika stöd som omfattar 270 miljarder, utöver detta har vi erbjudit garantier och kreditgivning av lån på närmare 600 miljarder. Nu tittar vi, utifrån vad vi känner till och vad vi har lärt oss, på vad behöver vi göra ytterligare både vad gäller de olika stödprogrammen, men också hur kan vi få igång hjulen. […] Vi behöver jobba med hur vi på ett säkert sätt kan se till att människor känner en trygghet att gå på restaurang eller ta in på hotell.

Men när ett besked kan väntas vill Ibrahim Baylan inte svara på.

 – Det är viktigt att vi inte vidtar åtgärder som sedan visar sig leda till smittspridning och gör situationen värre för vårt näringsliv framåt.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...