Annons

”Inte så speciellt att fylla 90 år”

zoom Ejnar Söder är en av våra mest framträdande profiler inom hotellbranschen.
Ejnar Söder är en av våra mest framträdande profiler inom hotellbranschen.
NYHETER. Besöksliv gratulerar hotell-legendaren Ejnar Söder som fyller 90 år idag. Hans sju decennier långa karriär inom besöksnäringen kännetecknas av drivandet av framgångsrika hotell och ett starkt engagemang i branschfrågor.
Annons

Grattis på födelsedagen! Hur känns det?

– Jag sitter här och läser lite i min bok ”Från smörgåsnisse till hotelldirektör”. Men, det känns egentligen inte så speciellt att fylla 90 år, det är bra som det är.

Hur ska du fira?

– Jag ska fira med mina barn och barnbarn, jag har en massa barnbarn så det kunde inte bli bättre.

Och vad äter någon som har sjuttio års erfarenhet av restaurang och hotellbranschen på sin födelsedag?

– Förhoppningsvis något med räkor, sen oxfilé och avsluta med chokladdessert.

Med all din expertis och erfarenhet, vill du lite kortfattat råda hotellen hur de ska tänka nu när vi går mot kärva ekonomiska tider?

– Det har ju alla fått träna på rätt ordentligt i några år nu och sammanfattningsvis kan man säga att det gäller att effektivisera verksamheten. Inte minst på personalsidan, där den stora kostnaden ligger. Och så får man förhandla med bank och hyresvärdar om att få en tillfällig ekonomisk avlastning.

Ska man höja priserna?

– Rumspriserna är det minst känsliga, det är värre att höja matpriserna med trettio kronor än att höja rumspriserna med detsamma. Jag kan prata mycket mer och längre om det här naturligtvis, men det får bli en annan gång.

Det ser vi fram emot, och grattis igen.

– Tack, tack.

 

Läs mer:  Ejnar Söder: ”Att kunna vin lika viktigt som att laga en köttbulle”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...