Annons

Järvsö får världsunikt cykelhotell

zoom Det nya cykelhotellet beräknas stå klart  i maj 2019. Foto: Järvsö Bergcykel Park
Det nya cykelhotellet beräknas stå klart i maj 2019. Foto: Järvsö Bergcykel Park
NYHETER. Järvsö fortsätter att växa som turistort. Nu satsar Järvsö Bergcykel Park 25 miljoner kronor på ett nytt cykelhotell. ”Mig veterligen finns det inget liknande hotell i världen – det känns lite häftigt”, säger vd Lars Ek Lööv.

Annons

Järvsöturisterna har mycket att se fram emot det kommande året. Nästa vinter invigs en ny sexstolslift i Järvsöbacken, vilket är den största enskilda investeringen i skidanläggningens historia. Liften kommer även medföra förbättringar och nya leder för Järvsö Bergcykel Park, som är det stora turistlokomotivet i hälsingeorten sommartid.

Ett hotell helt för cyklister

Parken öppnade 2010 och har sedan dess utvecklats till en av landets främsta anläggningar för downhillcykling.

För att möta det växande antalet gäster satsar Järvsö Bergscykel Park nu på ett nytt hotell med 32 dubbelrum och en ny restaurang. Huset ska även rymma en shop, verkstad, cykeluthyrning och förvaringsutrymmen.

– Det finns flera cykelhotell i världen men vad jag vet finns det inget som har byggts helt för cyklister, säger Lars Ek Lööv, vd Järvsö Bergcykel Park.

Det kommer att finnas möjlighet att tvätta sin cykel, skortorkar, hjälmhållare och flera sådana praktiska detaljer som passar cyklister.

Fler kan få anställning året runt

Investeringen ligger runt 25 miljoner kronor och innebär att anläggningen får en året runt-verksamhet tack vare att hotellet kan användas av skidåkare vintertid.

– Vi kommer att få en jämnare ruljans ekonomiskt, kunna knyta upp kompetensen hos våra anställda och erbjuda fler anställning året runt. Det känns lite häftigt.

”Spännande framtid”

Järvsö har vuxit stort som turistort de senaste åren. 2015 öppnade Bergshotellet i Järvsöbacken och sedan dess har flera stugbyar tillkommit. Trots det har orten behov av fler bäddar.

– Vi har nära kontakt med alla näringsidkare och vi är ganska överens om att ju fler som kommer till Järvsö desto bättre är det för alla. Även de befintliga anläggningarna får fler gäster när det byggs nya boenden. Gäster föder gäster.

– Vi tror på Järvsö som turistort och det känns som att vi har en jättespännande framtid, säger Lars Ek Lööv.

Hotellet beräknas vara klart i maj 2019.