Annons

Lyckad satsning: Nytt tema lockar hundägare till herrgård

zoom Fler vill ta med hund till hotellet, enligt Knistad Herrgårds Lisa Johansson. Foto: Sara Blomqvist
Fler vill ta med hund till hotellet, enligt Knistad Herrgårds Lisa Johansson. Foto: Sara Blomqvist
NYHETER. När allt fler gäster ville ta med sig hunden till hotellet valde Knistad Herrgård att göra i princip alla rum till hundrum. De satsar på att vara ett hundvänligt hotell – och i helgen har deras nya temahelg "Hundar och lantlyx" premiär.
Annons

Knistad Herrgård arrangerar gärna temahelger för att locka gäster. Det kan handla om ­allt från golf till yoga, jakt och goda middagar.

– Vi kör på teman med lite roliga twister, säger marknadschef Lisa Johansson.

Senaste konceptet är helt nytt och hålls för första gången denna helg. Det handlar om en weekend med fokus på hundar och lyx. Konceptet har anläggningen tagit fram som ett svar på att hundintresset vuxit sig allt starkare.

– De så kallade pandemi-hundarna är ju såklart en del av det men vi har sett en generell ökad trend i att vilja ta med sin hund när man bor på hotell, säger Lisa Johansson.

Ökande efterfrågan

Efterfrågan på rum där hundar får vistas har stadigt vuxit hos Knistad och herrgården har fått göra om det ena rummet efter det andra till hundvänligt rum för att kunna tillgodose alla bokningsförfrågningar. Till slut valde de att göra en helomvändning och klassade samtliga rum som hundrum, med ett par rum undantagna för allergiker.

Helgens premiär av ”Hundar och lantlyx” kommer att hållas i samarbete med hundtränaren Helena Lyckoskog och de som deltar kan räkna med aktiviteter som gemensamma promenader, hjärt- och lungräddning och hundmassage. Målet är att fördjupa och bygga en närmre kontakt med sin hund.

­– Trycket har varit ganska stort för att vara första gången. Totalt 40 gäster med 32 hundar kommer att medverka hela helgen.

Fler planer framåt

Tanken var att det skulle vara främst sällskapshundar som deltog, men Lisa Johansson konstaterar att även en del jakthundar kommer vara med.

­– Vi funderar på att göra ett tema som är mer inriktat på hundar och jakt. Men nu under hösten är det jaktperiod så en sådan satsning skulle nog passa bättre på våren.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...