Annons

Nu har Pontus Frithiofs restaurang på Arlanda öppnat

NYHETER. Nu är Pontus Frithiofs nya restaurang i terminal 5 på Arlanda i gång i full service. Den erkända krögarens satsning har fått mycket uppmärksamhet då flygplatsens matutbud ofta fått kritik. Här ska man kunna förbeställa mat via en app – och bli bordsserverad på max 12 minuter. 
Annons

Intresset för Pontus in the Air har varit stort, enligt Pontus Frithiof. Han berättar om hur en app där gäster kan förbeställa mat och dryck för take-away kommer att öka möjligheten till snabb service. 

– Appen laddas ner väldigt flitigt, säger Pontus Frithof.

Pontus in the Air består av tre delar – Brasserie, Market och Take Off, och all mat tillagas på plats från grunden. Brasseriet tar emot upp till hundra sittande gäster och här ska gästen inte behöva vänta på sin mat i mer än tolv minuter. Market går i en enklare saluhallsstil med öppet kök och 150 sittplatser. Tredje konceptet är Take Off som erbjduer kylda rätter som kan tas med in på planet.

Hur ska ni lyckas attrahera Arlandas resenärer i konkurrensen med andra?

– Med en långsiktig satsning på personal, på kvalitén, servicen och ett mycket högt engagemang från ägarna. Vi är vana att skruva på skruvar och hela tiden förbättra oss och vi ger oss aldrig, vi är på tå hela tiden och det kommer vi fortsätta vara så länge vi är verksamma, svarar Pontus Frithiof.

Vad är ert mål när det kommer till antal gäster per dag?

I Brasseriet ska vi ha 175 gäster per dag vilket vi slagit med marginal våra tre första dagar. Market, baren och Take Off har inte öppnat ännu men vi kommer att dubbla vår dagsomsättning. På årsbasis ska vi sälja för 40 miljoner kronor och cirka 80 miljoner kronor inom 5år. 

Hur mycket har satsningen kostat? 

– Totalt så vet jag inte riktigt, för vår egen del är det betydande summor inte minst på grund av att vi byggt ett kök, och för att vi är 1000 kvm stora. Investeringen ger möjlighet till kommande avkastningar. Det gäller bara att göra rätt avvägningar och tiden får utvisa om vi tänkt rätt. Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften och har stor respekt för de pengar vi harlagt in i projektet.

Finns det planer på att ta konceptet vidare?  

– Nej. Pontus in the Air har öppet 05-22 alla dagar om året och det kommer ta tid att nå våra mål men vi har en fin restaurang som vi älskar, vi har en underbar personal, ett fantastiskt läge och goda möjligheter att tjäna pengar. Och efter sista månaden kan jag säga att öppna ny krog inte står på agendan. Däremot finns mycket att utveckla inom ramarna för Pontus in the Air och det kommer vi aldrig sluta med, vi är ju ett entreprenörsdrivet företag.