Annons

Ny jobbmässa för unga talanger

zoom Studenterna Michael Fradkin och Hila Darabi ligger bakom en ny jobbmässa i Göteborg.
Studenterna Michael Fradkin och Hila Darabi ligger bakom en ny jobbmässa i Göteborg.
NYHETER. Den 19 mars arrangeras en ny jobbmässa för hotellbranschen i Göteborg, riktad mot såväl nyutexaminerade talanger som arbetsgivare på jakt efter duktiga medarbetare.
Bakom mässan står studenterna Hila Darabi och Michael Fradkin.
Annons

Det är mycket nu för Hila Darabi och Michael Fradkin, som båda studerar på Hospitality Management på Yrgo i Göteborg. Inte nog med att de läser sista terminen. Dessutom har de tagit initiativ till att arrangera en jobbmässa för besöksnäringen i Göteborg och har därför dragit igång organisationen Quality Network.

– Idén fick vi när vi praktiserade på Clarion Post Hotel här i Göteborg. Vi var med på deras Opportunity day, dit både arbetsgivare och arbetssökande får komma, säger Michael Fradkin.

– Som studenter får vi ständigt höra att det största problemet är att hitta utbildade medarbetare i den här branschen, så därför ville vi göra något för att underlätta, säger Hila Darabi.

Stort intresse

Hila och Michael diskuterade saken med skolans ledning och med ansvariga på Clarion Post Hotel, som bestämde sig för att upplåta sina lokaler för mässan. Och snart var även Visita med på tåget.

– Vi lade ut inbjudan på facebook i måndags och fick direkt tio anmälningar från olika företag i branschen, så intresset är stort, konstaterar Hila Darabi.

Idén är enkel: Under två timmar, mellan klockan 17 och 19 den 19 mars, kommer arbetsgivare och arbetssökande få möjlighet att mingla på Clarion Post Hotel. Planen är att göra träffen mer informell. CV:n är visserligen tillåtna, men endast i digital form eftersom initiativtagarna vill göra det till ett hållbart evenemang.

– Det här blir som ett slags speeddating. Man brukar säga att det räcker med 30 sekunder för att få ett första intryck av en människa. Om man då pratar i två, tre minuter kommer man långt, säger Michael Fradkin.

Återkommade mässa

Intresset har varit stort även bland arbetssökande. En rad skolor över landet är kontaktade och många studenter har redan tackat ja.

– Vi har valt att enbart kontakta skolor och har inte vänt oss till Arbetsförmedlingen. Vi har insett att intresset är så pass stort och eftersom antalet platser är begränsade valde vi att göra så i år. Men vår förhoppning är att arrangera den här mässan även kommande år, säger Hila Darabi.

Quality Network

Läs mer om eventet på:

https://www.facebook.com/QualityNetwork.se/