Annons

Nya Novi Resort – med Pontus Frithiofs draghjälp

zoom Novi Resort tar nya tag. Pressbild
Novi Resort tar nya tag. Pressbild
NYHETER. Gotländska Novi Resort nysatsar. Lagom till sommarsäsongen går Pontus Frithiof in för att vässa utbudet inom mat och dryck – och hoppas hitta lokala producenter att arbeta med.
Annons

För drygt fyra år sedan bytte Novi Resort, då Tott, ägare. Multientreprenören Shervin Razani vågade tro på anläggningen som med åren gått knackigt. Han kommenterade köpet: ”Än är den sista idioten inte född” till helagotland.se.

Ambitionen har alltid varit att satsa mer på en året runt-verksamhet som också lockar den lokala publiken till verksamheterna inom Food and beverage-segmentet. Det senaste samarbetet är kanske det som får detta att slå. Pontus Frithiof, erfaren krögare har gått in i projektet lagom till sommarsäsongen.

– Jag är nybliven kompis med Shervin Razani och det i kombination med ett besök på Novi gjorde mig såld, jag tänkte att detta kommer kunna bli super. Dessutom är Shervin en fantastisk entreprenör i en annan bransch, och jag kände att här finns saker jag kan lära mig, säger Pontus Frithiof.

Uppdraget gäller restaurangen i huvudbyggnaden och beachklubben, med lite mer uppskalat menyerbjudande, som ligger invid Strandpromenaden.

Du ska driva en del som flera operatörer innan haft svårt att få snurr på. Vad ska få dig att lyckas? 

– Utan att tro att vi är mycket bättre än någon annan, så har vi ändå mycket krogerfarenhet och även av att driva sommarkrog. Vi gjorde tio år på Pontus by the Sea och har även drivit Fårösunds Fästning. Vi har en bra idé och vi har rätt personal. Det är svaret på möjligheten att lyckas.

Hur ser rekryteringen ut?

– Vi jobbar med en kombination av en del inhemsk personal vilket vi verkligen månar om, och sedan har vi ett tiotal personer som under säsongen kommer från våra anläggningar i Stockholm.

Vad det gäller råvaror till restaurangerna så vill krögaren jobba med så många lokala producenter som möjligt. Men det är heller inte helt enkelt när man befinner sig på en ö.

– Konstigt nog är det väldigt svårt att finna råvaror från Gotland. Grönsaker är enklast och lite av en öppen dörr att slå in såklart. En del kött, chark, mejeri och ytterst lite fisk kommer från ön. Som alltid prioriterar vi kvalitén på råvaran.

Något omsättningsmål finns inte att tala om riktigt än. Naturligtvis ska den vara lönsam men Pontus Frithiof vill först och främst hitta formen i driften. Det är inte bara Gotland som hans verksamheter växer till, första veckan i juli öppnar även hans koncept Pocket by Pontus i Göteborg.