Annons

Omställningsstödet förlängs – ”Efterlängtat och välkommet”

zoom Foto: Colorbox, press
Foto: Colorbox, press
NYHETER. Omställningsstödet förlängs för de företag som drabbats av coronakrisen, inte minst i besöksnäringen. Förlängningen omfattar maj, juni och juli månad.
Annons

Det utökade stödet beräknas kosta nio miljarder kronor. Visita, som har krävt att stödet förlängs för att omfatta de månader då besöksnäringen drabbats som hårdast, välkomnar beskedet.

– Det är ett efterlängtat och välkommet besked som lämnats idag och det är tydligt att regeringen och dess samarbetspartier lyssnat på besöksnäringen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar om beskedet.

Siljhammar menar att omställningsstödet träffar de företag som behöver det mest, men betonar att regeringen även behöver förenkla och förbättra reglerna som gjort att vissa företag ännu inte sökt.

– Dessutom behöver man presentera en plan för hur ytterligare lättade restriktioner ska komma på plats. Det är centralt för att Visitas medlemmar ska kunna bedriva och planera sin verksamhet och för att besöksnäringen ska få hjulen att snurra igen”, säger Jonas Siljhammar.

Tidigare gällde omställningsstödet för mars och april månad 2020. Utökningen är en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...