Annons

Pelle Lydmar säljer – ska segla jorden runt

zoom Pelle Lydmar ombord på segelbåten som ska ta honom och familjen jorden runt. Foto: Privat
Pelle Lydmar ombord på segelbåten som ska ta honom och familjen jorden runt. Foto: Privat
NYHETER. Krögarikonen säljer sin restaurang Strandvägen 1 och dess bakficka ”Milles”, för att ge sig ut på en världsomsegling med familjen.
Annons

Vid två tillfällen tidigare har krog- och hotellentreprenören, tillika Visita Stockholms tidigare ordförande Pelle Lydmar tagit en längre paus för att segla. Nu tyckte han att det var dags igen, och då ville han göra det utan att behöva jobba på distans.

– Första gången jag seglade sålde jag allt, andra gången hade kvar allt och kunde konstatera att det blev dyrt att driva bolag på distans. Det är ju inte heller så motiverande för de anställda att ha sin ägare på en segelbåt på andra sidan jorden i två år.

Mr French Gruppen köper

För det är ungefär så länge som Pelle Lydmar planerar att vara borta. Och han tar hela familjen med sig, det som var avgörande var att alla fyra barnen sa ja till att följa med.

–Jag får uppleva tid med familjen, och barnen får lära sig om livet på båt. Målet är att segla jorden runt över alla världsdelar: Medelhavet, Västindien, Panama, Stilla havet, Påskön och så vidare, berättar han.

Det betyder att han efter tio år säljer restaurangen Strandvägen 1 och dess bakficka ”Milles”. Köpare är Mr French Gruppen, som tog över restaurangerna i februari. I restauranggruppen ingår idag bland andra La Boca, F12, Mister French, Strandbryggan, Kallis och Wisby Strand.

Hur mycket betydde det vem som köpte?

–Jättemycket, de är fortfarande snabbfotade, och ska bygga en stor restauranggrupp. De är väldigt trevliga att ha att göra med, och framför allt har de velat köpa i flera år. Så när jag ställde frågan sa de ja direkt.

Vad ska du göra när du kommer hem från din seglats?

–Mitt mål är att öppna ett Lydmar till i Stockholm, säger Pelle Lydmar.