Annons

“Samarbetet är en del av framgången” 

zoom Mattias Svensson, Sandhäxan Anna Dahl Tillander, Burgsvik Group
Mattias Svensson, Sandhäxan Anna Dahl Tillander, Burgsvik Group
NYHETER. Efter Sandhäxan, Strandhäxan och utökningen på Gotland öppnar krögarvännerna nu spansk matbar tillsammans med Burgsvik Group.
Annons

En spansk matbar som erbjuder allt från snacks och smårätter till kulinariska klassiker och goda drinkar. Det är tanken bakom nyöppningen i den välkända stockholmsrestaurangen Frippes lokaler, alldeles bakom Dramaten i Stockholm. Den här gången samarbetar kompisgänget bakom smörgåsrestaurangen Sandhäxan, liksom vid Djurgårdssatsningen Strandhäxan, med familjeföretaget Burgsvik Group.

Mattias Svensson är designer och en av “sandhäxorna” (som även består av Erik ”Jerka” Johansson, Fredrik Sundberg och William Thorén).

– Vi hade inte riktigt planerat att utöka igen men det gör vi nu och det är ju så himla kul!  Tillsammans med vår partner Burgsvik Group öppnas möjligheter som ingen krögare i världen skulle kunna säga nej till. Den här gången blev det att tänka nytt kring Dramatens bakficka Frippes, säger han.

Vad är ert framgångsrecept? 

– Jag tror att samarbetet är en del av framgången, vi är nybörjare och nytänkare som gillar att utmana, Burgsvik Group har gedigen erfarenhet av branschen och hur man driver restauranger långsiktigt. Vi är en bra kombination helt enkelt, säger Mattias Svensson.

Lättsam atmosfär och bra kvalitet

Burgsvik Group har väntat på att hitta rätt samarbetspartner för just Frippes. Anna Dahl Tillander ser stor potential i Mattias och hans krögarkollegor.

– Det är väldigt roligt att vårt samarbete hitintills har skapat grunden för detta nästa steg. Burgsvik har väntat på att hitta rätt samarbetspartner på den här adressen, vi är ett snabbfotat familjeföretag men när det gäller att hitta rätt samarbeten eller match för våra lägen så har vi tålamod och uthållighet. Vi ser stor potential i Mattias med team, i deras förmåga att också ha ett internationellt perspektiv på matupplevelsen och även för Stockholm i stort, att se vad som kan tillföras för att göra Stockholm ännu lite bättre.

Allt börjar med gästupplevelsen

Anna Dahl Tillander menar att just Nybrogatan där Frippes ligger är en utmärkt plats för just en sådan restaurang som den nya spanska matbaren där fokus ligger på att skapa en lättsam atmosfär och ha genomgående bra kvalitet. Burgsvik och Sandhäxan-krögarna strävar efter att ge besökarna en avslappnad upplevelse präglad av en personlig touch. Mattias Svensson säger att allt börjar med gästupplevelsen.

– När det kommer till vår filosofi bottnar den i att maten inte behöver vara komplicerad för att vara bra. Vi tror på måltiden som ett sätt att mötas och börjar alltid i gästupplevelsen. Där tror jag vi är annorlunda, många krogar drivs av en superduktig kock och då blir det mer naturligt fokus på själva maten. Vi intresserar oss med för vad som sker kring bordet och mellan gästerna. Med det sagt ska maten vara både spännande och riktigt god, säger han.

 Vad är det viktigaste i gruppens samarbete när ni kommer på idéer och driver krogarna? 

Vi drivs helt av lust. Känns det inte kul gör vi inte det. Vi får massor av förfrågningar och lusten funkar bra för oss som kompass. Det är så lätt att känna i magen om det känns roligt eller inte. Det kan kännas läskigt och stort och svårt men om det känns roligt – då kör vi!

Restaurangen öppnar fredag den 25 augusti.

LÄS ÄVEN Sandhäxans bästa tips för att lyckas med sociala medier

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...