Annons

Skistars nyöppnade kronjuvel följer trenden

zoom Nyöppnade SkiStar Lodge Hundfjället. Foto: Pressbild
Nyöppnade SkiStar Lodge Hundfjället. Foto: Pressbild
NYHETER. Öppningen av nya SkiStar Lodge Hundfjället laddades med såväl testpiloter som enkäter för utvärdering av hotellet.
Annons

– Det finns alltid saker att skruva på och sådant man inte tänkt på när man öppnar nytt. Det är viktigt att vara lyhörd för alla idéer och synpunkter som förs fram, säger Lena Backlund, hotellchef SkiStar Lodge Hundfjället.

Invigningen av hotellet inleddes med ett erbjudande till personer i närområdet om att utvärdera konceptet inför den officiella öppning den 12 december. Och nu, ett par veckor in på vintersäsongen, är Lena Backlunds intryck av bemötandet positivt.

När det kommer till de nya restriktionerna som regeringen offentliggjorde i onsdags har arbetet med att minska trängsel intensifierats. Liksom tidigare följer man Folkhälsomyndighetens förhållningsregler noggrant, vilket bland annat innebär att gästerna, för att minska köer, uppmanas att förboka sin skidutrustning.

Därtill har man även digital incheckning, vilket innebär att gästerna kan undvika att passera receptionen.

Fortfarande positivt bokningsläge

– Beträffande hotellverksamheten berörs främst allmänna ytor där vi tillser att inte ha bord och sittgrupper trångt. Det gäller såklart även restaurangerna där vi ser till att nyttja entrévärdar vid behov.

Skistars senaste satsning beskrivs som en “kronjuvel” i Sälenfjällen – en pistnära och exklusiv lodge med en familjär atmosfär som omfattar sällskapsytor, hotellrum, lägenheter, två restauranger i regi av Pontus Frithiof, bar samt relaxavdelning och gym – allt i direktanslutning till två 8-stolsexpressliftar och nedfarter.

Bokningsläget inför den kommande säsongen som sträcker sig till slutet av april ser fortfarande positivt ut. I dagarna presenterade Skistar ett bokningsläge för vintersäsongen där man ligger 13 procent högre än samma period föregående år.

– Hundfjället följer trenden med ett starkt intresse för hela vintern. Många har fått upp ögonen för påsken och vår sista månad då de kan njuta av sol och ”njutförsåkning”. Men vi har olika paketerbjudanden under hela vintern i syfte att locka erfarna vinterresenärer och även nya Sälenbesökare, säger Lena Backlund.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter