Annons

Södra Teaterns vd till Cirkus: ”Det ska bli svinkul”

zoom
"Jag känner mig trygg med den organisation vi har byggt upp, de klarar sig utmärkt". Foto: Södra Teatern
NYHETER. Efter fem år på vd-posten lämnar Ingmari Pagenkemper Södra Teatern för att ta över rodret på Cirkus i Stockholm.
Annons

Hon fick frågan och tackade ja direkt.

– Det är ju superspännande det är Stockholms största privatteater och med en fantastisk historia. Det ska bli en ära och rent ut sagt svinkul att få utveckla det som man har gjort där.

Vad ska du göra?

– Detta är så färskt att jag har inte har hunnit sätta mig in i hela verksamheten helt och hållet, så det bir en framtida fråga vad som ska ske där. Men bara sett till byggnaden kommer det att röra sig om allt ifrån renovering till att få sjösätta sådant som jag brinner för.

Vad brinner du för?

– Att få skapa ett inkluderande och utmanande kulturutbud precis som här på Södran, som väcker tankar, men utan pekpinnar. Sedan måste det vara roligt också, att få sätta min egen prägel på detta blir en fantastisk möjlighet.

 Du har varit på Södra Teatern i fem år, känner du dig klar med det du har gjort där?

– I vår bransch är man aldrig klar eller nöjd, men jag tycker att jag har lyckats med det uppdrag jag fick för fem år sedan när jag tillträdde: Att se till att Södran kan stå på egna ben ekonomiskt, att det blir lönsamt och stabilt utan att tappa det goda ryktet och det varumärket står för, och där tycker jag att vi är.

Hur känns det att lämna?

– Jag känner mig trygg med en organisation vi har byggt upp, så de kommer att klara sig utmärkt. Men man har en tår i varje öga, en för glädje och en för sorg, men mest känner jag stolthet över det vi har åstadkommit.

Har du fått ett konkret uppdrag som du ska börja med som vd för Cirkus?

– Man kan sammanfatta det med att jag ska utveckla det befintliga, modernisera verksamheten och profilen utåt, och hur man tilltalar sina målgrupper. Jag tror att med nya ögon kan Cirkus ta en ännu större och bättre position i Stockholms kulturliv.

Hur går det för Cirkus?

– Alla verksamheter kan alltid gå bättre, men av det lilla jag vet så går det utmärkt.

Ingmari Pagenkemper tillträder sin nya tjänst i september, arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

Vad gör du fram till september?

– Jag ska ha två veckors semester, men fram tills dess är det business as usual, det är högsäsong för oss med terrassen och konserterna så det är mycket att göra.

Läs mer om Ingmari Pegenkemper – den dj:ande direktören.