Annons

Steam Hotel får rockigt syskon

zoom Nytt hotell öppnar i hotellet i Västerås. Pressbild
Nytt hotell öppnar i hotellet i Västerås. Pressbild
NYHETER. Omtalade Steam Hotel i Västerås ska utöka med ett helt nytt hotell – i hotellet. Turbine Hotel ska bli något alldeles extra för business- och affärsgästerna, lovar vd:n Felix Fuchs.
Annons

Resorthotellet Steam Hotel surfar på framgångsvågen och bygger nu ut med ett boutiquehotell som ska heta Turbine Hotel. 40 unika rum, karaokeanläggning och egen biograf ska locka företag och affärsgäster, som är den primära målgruppen.

–  För oss är det här ett helt nytt affärssegment där vi riktar oss till de personer som har Västerås som reseanledning, säger Felix Fuchs.

Öppnar i samma byggnad

Att Turbine Hotel ska öppnas i samma lokaler som Steam Hotel är ett resultat av tillfälligheter. Redan när Steam slog upp dörrarna hade ledningen fått frågan om man inte ville disponera även de två våningsplan där Turbine nu huserar, men då kändes inte tajmingen rätt.

–  Vi var ödmjuka inför vår uppgift och vad vi skulle tillföra till Västerås. I och med vår etablering i staden ökade hotellkapaciteten med 24 procent, säger Felix Fuchs.

Rockigt koncept

Men när frågan kom igen var läget ett annat. Steam hade 91 procents beläggning under 2018 och ser ut att landa på samma siffror även 2019. Med det i ryggen föddes idén till boutiquehotellet Turbine, med slogan ”Business in mind, rock and roll by heart”.

–  Vi gillar ju koncept. Turbine kommer ha ett mer rockigt tema än Steam, och är samtidigt mer intimt med möjligheten för företag att ha de två våningarna helt för sig själva, säger Felix Fuchs.

Högt bokningstryck

Turbine Hotel öppnas den andra december, men är redan bokningsbart. Steam-rekordet på flest antal bokningar på 24 timmar fick i veckan se sig besegrat av sitt rockiga småsyskon.

–  Vi har passerat 1 000 bokningar på ett dygn, det är verkligen superkul, säger Felix Fuchs.

Vad har ni för omsättningsmål för Turbine Hotel?

–  Jag vill inte nämna några konkreta siffror, men vi siktar högt såklart och tror att vi kan gå med vinst på väldigt kort tid. Vi vill ha fullt hus under hela 2020, säger Felix Fuchs.