Annons

Svenska framgångar vid Yrkes-EM i Gdansk

zoom Love Dahl och Evelina Fäldt Foto: WorldSkills Sweden
Love Dahl och Evelina Fäldt Foto: WorldSkills Sweden
NYHETER. Det blev en riktig succéhelg för svensk besöksnäring under Yrkes-EM (EuroSkills). Evelina Fäldt från Lund tog hem guld i servering och Love Dahl från Stockholm vann silver i matlagning.
Annons

Runt 600 unga yrkeskunniga från hela Europa samlades 6-8 september i polska Gdansk för att tävla inom olika yrkeskategorier. Vid avslutningsceremonin i lördags presenterades slutligen vinnarna och det fanns all anleding för Utbildningsrådet för hotell och restaurangers yrkeslandslag att jubla.
23-åriga Evelina Fäldt kan numera titulera sig europeisk mästare i servering och både hon och silvermedaljören, kocken Love Dahl, visade prov på stor yrkesskicklighet i den stenhårda konkurrensen. 

– Det känns fantastiskt, det är verkligen en overklig känsla som är svår att beskriva, säger Evelina Fäldt om vinsten när Besöksliv når henne på vägen till jobbet på Mat & Destillat.

Många olika moment

Tillsammans med coachen Markus Nyberg har hon under lång tid förberett sig för den omfattande tävlingen. 

– Dagarna i Gdansk var väldigt långa, de började vid åtta på morgonen och avslutades först framåt fyra-fem. Många tror kanske att det bara handlar om hur många tallrikar man kan bära, men det är en hel del olika moment. Man ska kunna tranchera kött, göra cocktails, vika servetter och en massa annat. Det var också uppdelat i olika moduler: fine dining, bartender och bistro, berättar hon och tillägger att hon alltid haft en vinnarskalle.

– Jag har två bröder där hemma och det har alltid varit tävlingar mellan oss, skrattar hon, 

Vad innebär vinsten för dig?

– Personligen handlar det om att  jag växt som människa. Jag  har lärt mig väldigt mycket och fått erfarenheter genom att jag träffat yrkesskickliga från olika länder. Yrkesmässigt är det något att skriva på mitt cv och som öppnar nya dörrar.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...