Annons

Svenska Konditorlandslaget utsett

zoom Fredrik Borgskog, Josefine Pagander, Kalle Bengtsson, Anders Oskarsson (coach), Frida Leijon och Ted Johansson (coach). Foto: Pressbild
Fredrik Borgskog, Josefine Pagander, Kalle Bengtsson, Anders Oskarsson (coach), Frida Leijon och Ted Johansson (coach). Foto: Pressbild
NYHETER. Nu presenteras det Svenska Konditorlandslaget som bland annat kommer att tävla för Sverige i European Pastry Cup 2022 samt World Pastry Cup 2023.
Annons

Det nya Svenska Konditorlandslaget består nu av Frida Leijon och Josefine Pagander, båda från Leijon Stenugnsbageri och Konditori i Uppsala, Kalle Bengtsson som driver Konditori Kampanilen i Göteborg och Fredrik Borgskog från konditoriet Borgskog i Göteborg.

Bland lagmedlemmarna finns flera tidigare utnämningar till Årets konditor och pallplaceringar i både European Pastry Cup och World Pastry Cup. Till den nya laguppställningen hör också två välmeriterade coacher, nämligen Anders Oskarsson och Ted Johansson.

– Det är ett väldigt meriterat lag med mycket pannben vi går in med i år, vilket känns som en fantastisk start. Det ska bli väldigt kul att vara med på resan mot EM och kvalet till VM nu till att börja med, säger Ted Johansson, lagledare och coach svenska Konditorlandslaget, i en kommentar.

Teamkänslan viktig

Ted är lagledare och kommer också sitta med i juryn under tävlingarna. Den första tävlingen som laget genomför tillsammans blir Coupe du Monde de la Pâtisserie – European selection, eller European Pastry Cup som det också kallas, under 2022.

Den 14 maj samlas laget för första gången för att gemensamt analysera regler och bilder från tidigare tävlingar. Detta för att vara så väl förberedda som möjligt inför den kommande intensiva träningsperioden.

– Det känns som att detta kommer att bli ett lag som hjälper och stöttar varandra för att nå framgång, vilket jag tror är väldigt viktigt i alla typer av lagtävlingar. Besluten vi tar, tar vi tillsammans och teamkänslan är oerhört viktig, säger Ted Johansson.