Annons

Svenska Mässan Gothia Towers rekryterar 300

zoom
NYHETER. Göteborg firar 400 år och det är mycket som händer i staden under 2023. Svenska Mässan Gothia Towers förbereder sig för en intensiv sommarsäsong och anställer 300 sommarjobbare till sina restauranger och hotell.
Annons

– Vi är övertygade om att vi kommer att märka av att fler kommer till Göteborg och till oss. Därför rustar vi oss inför sommaren så att vi kan skapa bra upplevelser för våra gäster och besökare, säger Anna Wikströmer Sundgren, ansvarig för HR och kommunikation på Svenska Mässan Gothia Towers.

Det är främst inom städ, servis, reception och kök som förstärkningen behövs.

– Beroende på avdelning så anpassar vi rekryteringsprocessen. Till Housekeeping så har vi till exempel speedintervjuer där flera ansökande kommer vid samma tillfälle och presenterar sig och vi arrangerar större rekryteringsträffar, säger Elisabeth Thomson, ansvarig för hotell- och restaurangverksamheten på Svenska Mässan Gothia Towers.

Engagerade medarbetare

Förutom extern och intern annonsering upplever hon även att tidigare säsongsarbetare kommer tillbaka.

– Vi ser även att de i sin tur sprider vidare att vi söker personal i sina egna nätverk, säger hon.

Rekryteringskampanjen har tagits fram internt.

– Den är framtagen i ett tätt samarbete mellan chefer, HR, kommunikation och marknad och inte minst med hjälp av engagerade medarbetare som deltar i filmerna, säger Anna Wikströmer Sundgren.

Säkrar kompetensen

Det finns ett stort intresse för att söka dessa jobb, men det märks att det råder kompetensbrist i branschen.

– Just nu upplever vi att det finns folk som är intresserade men ibland är det kompetens och erfarenhet som saknas, säger Elisabeth Thomson.

Där arbetar Svenska Mässan Gothia Towers intensivt med både upplärning och introduktion av ny personal.

– Vi har även strategiska praktiksamarbeten med yrkesskolor. Det är ett viktigt sätt att etablera relationer med studenterna för att säkra kompetens för framtiden, säger Anna Wikströmer Sundgren.

Uppmuntras att även söka andra tjänster

I just den här rekryteringskampanjen är det sommarjobbare som eftersöks, men Elisabeth Thomson ser gärna att de som rekryteras stannar efter säsongen om det finns lediga tjänster.

– Vi uppmuntrar även till att söka andra tjänster som vi har utannonserade och vi uppmuntrar också de som kommer anställas för sommaren att börja arbeta på helger hos oss innan säsongen drar i gång för fullt, säger hon.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...