Annons

Svenska Mässan sjösätter expansion tidigare än planerat

zoom Det nya planet på Svenska Mässan ska ge möjligheter att ha fler evenemang och mässor i framtiden.
Det nya planet på Svenska Mässan ska ge möjligheter att ha fler evenemang och mässor i framtiden.
NYHETER. Svenska Mässan i Göteborg ska växa för att möta ökad efterfrågan. Det är trycket från den internationella marknaden som gör att man sätter igång tidigare än planerat. Nu släpps byggritningarna och där finns förutom nya torn skisser på ett helt nytt våningsplan. 
Annons

Det går bra för Svenska Mässan i Göteborg. Så bra att man nu har beslutat att påskynda en 14 000 kvadratmeter stor expansion av mässområdet.

[LÄS MER: ”Svenska Mässas vd: Så slog vi rekord – igen”]

Ett nytt våningsplan kommer att byggas i mässområdet och ett helt nytt scenhus kommer att öka kapaciteten för scenshower och konserter.

–Våra förväntningar har överträffats och vi har beslutat att vi måste expandera tidigare än väntat för att möta den ökade efterfrågan, inte minst från internationella marknaden, säger Carin Kindbom, vd på Svenska Mässan.

 

Fler nya evenemang

Möjligheten att tillgodose det tryck som finns från den internationella marknaden är en av huvudanledningarna till att man tidigarelägger utbyggnaden.

–Ambitionen är att vi ska kunna erbjuda plats till ännu fler stora internationella evenemang i framtiden, vi vill kunna erbjuda plats till de som vil förlägga mässor och konferenser här, säger Carin Kindbom och fortsätter:

–I all den expansion vi gör strävar vi efter att skapa nya flöden och evenemang till Göteborg.

Det nya våningsplanet är bara en del av ett långsiktigt planeringsarbete för att förstora Svenska Mässan. Andra planerade expansioner är att bygga ut hotellverksamheten och att utvidga entréerna.

–Det här är det första steget i att skapa ännu flexiblare mötesytor för vår verksamhet, säger Carin Kindbom.

 

Vill starta snarast

I och med byggandet av ett tredje plan på mässområdet kan det komma att finnas möjligheter i framtiden att öppna upp markplan för andra funktioner än mäss- och konferensverksamhet.

–Vi vill gärna integrera markplan med resten av stadsrummet, vi kan tänka oss att det kan användas för till exempel shopping eller andra former av mötesytor, säger Carin Kindbom.

I dagsläget finns det inte någon färdig tidsplan för när bygget kommer att påbörjas eller vara färdigt. Men Carin Kindbom hoppas att man kommer att kunna komma igång så snart som möjligt.

–Vi måste självklart ta hänsyn till handläggningstider samt de evenemang som redan är inbokade så att de inte påverkas av ombyggnationen.