Annons

Sverige tappar ännu en stjärnkrog

zoom Krögartrion Peter Andersson, Fredrik Johnsson och<br />
 Johan Bengtsson meddelar att Volt stänger för gott den 20 december. Foto: Pressbild
Krögartrion Peter Andersson, Fredrik Johnsson och
Johan Bengtsson meddelar att Volt stänger för gott den 20 december.
Foto: Pressbild
NYHETER. I maj kom beskedet att tvåstjärniga Fäviken Magasinet att man stänger restaurangen för gott i december. Nu meddelar även Volt i Stockholm att man lägger ned.
Annons

Stjärnkrogen Restaurang Volt i Stockholm öppnade 2010. Nu meddelar krögartrion Peter Andersson, Fredrik Johnsson och Johan Bengtsson att restaurangen stänger för gott den 20 december i år.

Volt tilldelades en stjärna i Guide Michelin 2015, och med stängningen förlorar Sverige ytterligare en stjärnkrog. I våras meddelade krögaren Magnus Nilsson att även hans tvåstjärniga restaurang Fäviken Magasinet i Jämtland gör sitt sista år i år.

”Det finns så otroligt mycket bra restauranger och så många bra unga kockar, då det kommer att komma fler”, säger Volts Peter Andersson till Dagens Industri.

Volts ägare uppger inte konkret vad som ligger bakom beslutet att stänga, men avfärdar att det skulle handla om oegentligheter eller ekonomiska orsaker.

”Det är väldigt skönt att själva kunna bestämma när man ska stänga. Vi vill sluta när vi är som bäst, innan något börjar dala”, säger Fredrik Johnsson.

Läs mer om Volt på Besöksliv här: https://www.besoksliv.se/nyheter/hallbar-stjarnkrog-vill-bidra-till-battre-restaurangnaring/