Annons

Sverige vidare till VM i Global Pastry Chef

NYHETER. Frida Bäcke och Sebastian Petterson, Kocklandslagets konditorer, vann helgens deltävling i Global Pastry Chef i Prag. I och med det går de vidare till världsfinalen i Kuala Lumpur i sommar. ”Målet är att vinna världsfinalen i Kuala Lumpur.”
Annons

Grattis till vinsten och att ni är vidare till final!

– Stort tack, det känns förstås jätteroligt. Man vågar ju aldrig ta ut något i förskott även om förhoppningen givetvis var att ta sig vidare, säger Frida Bäcke som tävlar för andra gången i Global Pastry Chef.

Siktar på guld

Sist blev det silver så revanschlusten finns där. Målet är guld tillsammans med Sebastian Petterson, som är hennes högra hand och den i teamet som håller koll på precis allt.

– Frida är den kreativa och jag den organiserade, en perfekt kombination, menar Sebastian och får medhåll av Frida som tack vare tilliten tillåter sig själv att blomma ut.

 

Det låter som om ni är ett dreamteam. Är det skälet till att ni gått vidare?

– Ja, det är nog själva nyckeln. Det och att vi båda är extrema vinnarskallar som ger allt, säger Sebastian. Sen gjorde det nog sitt till att vi har fokuserat på helheten och att vi redan nu valde att jobba efter det tema som troligen kommer att gälla i finalen, nämligen Touch of Asia.

 

Nu har ni lite drygt sex månader på er till finalen. Hur förbereder ni er?

– Det krävs förstås många timmars träning och inte minst planering då jag bor i Oslo och Sebastian i Stockholm, säger Frida.

I finalen tillkommer ett moment, en chokladskulptur, utöver den tårta och dessert som fanns med i deltävlingen. Allt ska göras från grunden.

– Nu måste vi ladda om och komma på vad vi vill göra och testa oss fram så att vi får med både det kreativa och det tekniska som krävs, säger Frida.