Annons

Torsk och grönkål på Sveriges bästa pizza

zoom Seger-pizza. Pepparrot, ost, bakad torsk, syrade betor, friterad grönkål och kapris samt äggkräm smaksatt med brynt smör.
Seger-pizza. Pepparrot, ost, bakad torsk, syrade betor, friterad grönkål och kapris samt äggkräm smaksatt med brynt smör.
GASTRONORD & VINNORDIC. Med smaksäkerhet, fokus och vågade råvaror. Så kammade Niclas Lundewall hem förstaplatsen i Pizza-SM.
Annons

Den tidspressade finalstriden i Pizza-SM gick av stapeln under onsdagskvällen.  På bara 11 minuter skulle två pizzor bakas till perfektion. Efter att juryn testätit kom deras dom – vinnare blev Niclas Lundewall, till vardags kock på Restaurang Asplund i Solna.

– Det känns både roligt och förvånande, det här är ett kvitto på att jag gör något bra och vågar gå min egen väg, säger han.

Stack ut i smak

Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast Food Magazine och är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. En namnkunnig jury korade vinnaren bland fyra tävlande som kvalificerat sig från en semifinal.

– Här fick vi 11 minuter på oss att baka två pizzor, en egenkomponerad och en pizza utifrån en ingredienskorg. Sedan poängsatte juryn utförandet. Att jag vann beror nog på att jag använde vågade råvaror, som torsk, betor och ägg. Det gör att jag sticker ut i smakerna. Jag är också smaksäker, säger Niclas Lundewall.   

Niclas Lundewall säger att han har förberett sig noga inför tävlingen.  

– Jag har tränat varje dag eftersom vi har råvarorna på vår meny. Tuffast i tävlingen var att behålla fokus under hela tiden, men det är jag rätt bra på.

Har du fler tävlingar på gång?

– Till att börja med var det kul att tävla här, det var första gången för mig. Nästa grej är att satsa på Nordiska mästerskapen i pizza. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...