Annons

Skatteverkets utvärdering av personalliggaren dröjer

zoom Utvärderingen om personalliggare skjuts fram. Foto: Colourbox
Utvärderingen om personalliggare skjuts fram. Foto: Colourbox
NYHETER. Den utvärdering av personalliggarens effekter som Skatteverket skulle presenterat nu till årsskiftet skjuts fram – så långt som ett år. ”Man har andra prioriteringar”, säger Skatteverkets Conny Svensson.
Annons

Efter skarp kritik bland annat från besöksnäringen kring de nya regler som infördes om personalliggaren i juli 2018, beslutade Skatteverket i höstas att man skulle göra en utvärdering av personalliggarens effekter på skatter och svartarbete.

Utvärderingen skulle presenterats till årsskiftet 2018/2019, men har nu skjutits fram av på grund av överbelastning.

– Jag kan bara beklaga detta, jag hade gärna sett att utredningen hade kommit in, särskilt som att Riksdagen ska presentera sin rapport om personalliggaren och Skatteverkets kontroller, så jag är lite bekymrad. Men jag hoppas att man kan prioritera om och göra klart den så snart som möjligt, säger Conny Svensson, rikssamordnare för kontanthandel på skatteverket.

Varför skjuts utredningen fram?
–På grund av alla uppdrag som Skatteverket håller på med just nu, det får stå tillbaka för andra prioriteringar från analysavdelningen.

När kan den tänkas bli klar?
–Det kan ta så lång tid som året ut.

Enligt Conny Svensson finns det ett stort internt önskemål om att utvärderingen ska bli klar, särskilt eftersom det pågår en bredare utredning i riksdagens skatteutskott om personalliggaren, branschen och hur Skatteverket arbetar under sina kontroller. När skatteutskottets utredning ska vara klar är i dagsläget inte bestämt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...