Annons

Vedeldat och regionalt i Himmelfjälls krogsatsning

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Den vita renen blir namnet på den stora restaurangen som inför årets skidsäsong slår upp portarna för Idre Himmelfjälls gäster. En av kKrögaren David Gard utlovar eld, rök och kids corner.
Annons

Det blir krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson som tar över anläggningen Idre Himmelsfälls restaurang, som får namnet Den vita Renen. Planen är att den ska bedrivas i befintligt skick under kommande säsong, men att man till nästa år ska bygga en helt ny restaurang.

– Det är en ganska stor restaurang på 800 kvadratmeter där vi i år planerar att använda hälften av ytan till servering, och hälften till analoga aktiviteter som boule, shuffleboard och biljard. Vi vill attrahera barnfamiljer så därför är det viktigt att kunna erbjuda något som alla kan göra tillsammans, säger David Gard.

Efter att både ha drivit flera restauranger i Stockholm, samt jobbat som konsult till andra restauratörer, ser David Gard fram emot att få driva krog i fjällen.

– Jag har alltid velat ha en krog i fjällen, jag är från Östersund och jag älskar naturen.

Den exakta menyn vill han ännu inte avslöja, men matkonceptet bygget på vedeldat, med basen i regionala råvaror och mycket fokus på vilt. Till nästa år utlovas ett rökeri.

Denna säsong kommer vi att jobba mycket med rökeldat och vedeldat, med bland annat helgrillad ren family style. Istället för den klassiska hamburgaren kanske vi kör en hemlagad kebab på ren och svamp, och vår pasta bolognese kanske vi gör på älg.

Det ska bjudas på livemusik, men ingen after ski. Till sportlov och påsklov har man bjudit in välkända, men än så länge hemliga kockar som ska gästspela i köket. För de små ska det finnas ett kids corner med glassbuffé.

Med 400 kvadratmeters serveringsyta bekymrar sig inte David Gard för trängsel. Det finns goda möjligheter att coronaanpassa lokalen.

 –Vi dukar upp efter Corona restriktioner och kommer att ha 120-150 sittplatser med Corona avstånd, och det behövs under sportlovsveckor.