Annons

Camping bygger lyxstugor i satsning på fisketurism

zoom Många internationella gäster nappar på fisketurism. Och med det höjs kraven på boende.
Många internationella gäster nappar på fisketurism. Och med det höjs kraven på boende.
NYHETER. Gäster vill bo lyxigt och ha det bekvämt – också på fiskesemestern. Blekinges campingkung Thomas Berg vet: Han har precis satsat 7 miljoner på högstandardboenden. 
Annons

Trenden med premiumstugor sprider sig. Det är länge sedan campare nöjde sig med ett tält, liggunderlag och sovsäck på semester.

Nu efterfrågas extra allt.

 

Sviterna fullbokas

Den trenden har Thomas Berg, som äger Ronneby Havscamping och Dragsö camping, tagit fasta på. Snart står tio sprillans nya stugor färdiga på Ronneby havscamping och bara väntar på fiskeintresserade gäster med krav på det där lilla extra.

Tidigare har det bara funnits möjligheter att fiska på Dragsö Camping, men i och med det stora fiskeintresset vill Thomas Berg även erbjuda fiske på Ronneby havscamping.

– Vi vet att våra besökare vill ha det bekvämt, på Dragsö Camping har vi redan fem sviter med olika teman som i princip varit fullbokade ända sedan de blev färdiga i början av 2014, konstaterar Thomas Berg.

De tio nya stugorna på Ronneby havscamping är 30 kvadratmeter stora, inredda med marint tema, har golvvärme, wifi, air condition och diskmaskin. Stugorna är vinterbonade, vilket gör att Thomas Berg och hans medarbetare kan ta emot gäster året runt.

 

Fler bryggplatser

– Internationella sportfiskare vill bo bekvämt, de vill ha välutrustade båtar och de vill gärna ha fiskeguider på plats, säger Thomas Berg.

Detta har Thomas Berg tagit fasta på och satsar därför inte bara på premiumstugor. Han satsar även på fler bryggplatser och bra aluminiumbåtar både på Dragsö camping och på Ronneby havscamping.

Thomas Berg har satsat 7 miljoner kronor för att få till den nya stugbyn i Ronneby, som nu rymmer 28 stugor.