Annons

Cykelsatsning lockade sommargästerna

zoom Platschef Johnny Jernqvist
Platschef Johnny Jernqvist
NYHETER. Det blev en lyckad sommar för Branäsgruppens cykelsatsning i Kungsberget. "Vårt boende har ökat med cirka 60 procent", säger platschef Johnny Jernqvist.
Annons

Outdoor-trenden fortsätta att växa i Sverige, även sommaren 2022. Något som bekräftas av Kungsbergets platschef Johnny Jernqvist när det gäller Branäsgruppens satsning på cykling.

Vi har lyckats riktigt bra med cykellederna och har fått väldigt fin respons från våra gäster. Förra året var det många utövare som cyklade över dagen men nu i sommar har vi fått en ökning på vårt boende med cirka 60 procent. Så allt fler gäster bor kvar, vilket är jättekul. Intresset för cykling har ökat sedan förra året och vi tror verkligen på en på en successiv ökning kommande år.

Hur ser er sommarverksamhet ut, vad möts gästerna av?

– Vi öppnade ju förra året och har nu 14 utförsleder i olika svårighetsgrad, med liftburen cykling. En skidanläggning är ju kanske inte jättetrevlig på sommaren, så vi har lagt ner mycket arbete på att göra det fint med gräsmattor, grusgångar och vägar.

Kungsberget är ju för de flesta relaterat till vinter och skidåkning. Hur får ni folk att hitta till berget sommartid? 

– Ja, det är ju det som är lite av vår utmaning. Vi jobbar mycket med marknadsföring av vår produkt och det måste vi fortsätta med. Den här sommaren har också fler verksamheter hållit öppet, som djurparker, nöjesparker och så vidare, så vi har ju haft många att fightas med gällande besökarna.

Samarbetar ni med andra aktörer för att gynna besöksnäringen?

– Ja, vi är exempelvis med och utvecklar Biking Gästrikland tillsammans med kommunerna i Ockelbo, Hofors, Sandviken och delvis Gävle. Vi skapar cykelleder mellan varandra, så att man kan bo på ett ställe men cykla i hela Gästrikland. Vi bygger helt enkelt ihop hela Gästrikland och skapar en destination för cykling.

Hur går tankarna inför nästa sommar?

– Vi har öppet nu till mitten av september innan vintersäsongen drar i gång. Precis som på vintern vill vi rikta oss främst till barnfamiljen så vi har många tankar och idéer framåt, men vi vill få till en riktigt bra cykelprodukt innan vi börjar med för mycket nya saker, avslutar Johnny Jernqvist.

LÄS ÄVEN: ”Premiär för sommarsatsning i Branäs”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...