Annons

De här är affärsresenärernas favorithotell

zoom Ja, vi vann! Från vänster: Hans Edberg, Hooks Herrgård, Beatrice Wahlblom och Jennie Sundahl, Radisson Blu/Carlson Rezidor Group och Jonas Sjöqvist, Hooks Herrgård.
Ja, vi vann! Från vänster: Hans Edberg, Hooks Herrgård, Beatrice Wahlblom och Jennie Sundahl, Radisson Blu/Carlson Rezidor Group och Jonas Sjöqvist, Hooks Herrgård.
NYHETER. Hooks Herrgård och Radisson Blu jublade i kapp när de vann pris på Business Travel Awards under onsdagen. ”Vilken överraskning, jublade Hooks Herrgårds”, vd Hans Edberg.
Annons

Business Travel Awards delas ut av affärsreseföreningen SBTA. Utmärkelsen bygger på en omröstning med mer än 3 000 svenska affärsresenärer och inköpsansvariga för resor på företag.

Hooks herrgård knep förstapriset för Bästa mötesanläggning. Förra året vann Ystad Saltsjöbad.

Ökat beläggning med 50 procent

– Vi har gjort en otrolig resa sedan 2014. Då öppnade vi vårt spa och har ökat vår beläggning med 50-60 procent. Det är väldigt tufft att vara en mötesanläggning utanför storstaden, men vi har lyckats och har många ben att stå på: möten, golf, gastronomi och spa, säger Hooks Herrgård Hans Edberg.

Han är tredje generationen som driver mötesanläggningen några mil söder om Jönköping. Företagsmöten står för hälften av omsättningen. Den andra halvan av golfresenärer och andra typer av privatresande.

– Genom spasatsningen har vi lyckats fylla upp anläggningen vintertid. Totalt jobbar 200 personer hos oss, det är fantastiskt att få skapa så många arbetstillsfällen, säger Hans Edberg.

Pris till personalen

Hotellkedjan Radisson Blu vann hotellklassen. De tog tillbaka priset från Clarion Collection som vunnit fyra år på raken.

– Priset ska gå till alla våra anställda. De är de som andas och lever service och det är det som gör oss unika, log Jennie Sundahl, senior sales manager på Radisson Blu Strand Hotel.

Enligt henne beror hotellkedjans popularitet hos affärsresenärer på de stora investeringar som Radisson Blu gör på sina hotell. Exempelvis rustas Radisson Blu Strand Hotel för 150 miljoner kronor. Dessutom blir hotellen fler i Sverige, nu senast Radisson Blu Metropol i Helsingborg.

– Dessutom växer vi med nya hotell över hela världen och många svenska affärsresenärer väljer oss på utlandsresor.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...