Annons

De öppnar hotell i omgjord saluhall

NYHETER. Ett nytt livsstilshotell om 4000 kvadratmeter ska öppna i anslutning till Östermalms Saluhall. Storsatsningen signeras Hotel Diplomat.
Annons

När Hotel Diplomats nya livsstilshotell öppnar under senvåren 2018 är det som en del av Stockholms stads satsning på Östermalms Saluhall. Tanken är att skapa ett komplement till befintliga hotellet Diplomat på Strandvägen.

– Vi har tagit fram ett koncept som vi kallar för en lillasyster till vårt befintliga hotell. Det kommer att ha mer av boutiquekaraktär och rikta sig till gäster som söker en levande miljö med fokus på boende och mat mitt i vackra Stockholm, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare, Hotel Diplomat. 

Sålde av Åre-hotell

Bakgrunden till nyöppningen är att när Hotel Diplomat sålde sina verksamheter i Åre, bland annat Hotel Åregården, så ville man expandera i Stockholm. Och när planerna för Östermalms Saluhall presenterades dök möjligheten upp, berättar Anna Cappelen.

– Vårt nya hotell kommer att bli en sammanhängande enhet med saluhallen och det skapar flöden och synergieffekter. Gästerna går in från Nybrogatan och möts av en stor restaurangyta med matbar och egen deli. Vi har ett stort miljötänk, det ekologiska och närproducerade ska genomsyra alla våra val.

Hotellet kommer även att ha en konferensdel liksom spa och gym. Man vänder sig till en målgrupp som ofta reser, internationella affärsmän och turister som vill bo mitt i Stockholm.

Hur stor investeringen är vill Anna Cappelen inte gå in på.

På vilket sätt skiljer sig hotellet från det på Strandvägen?

– Det ligger ju intill saluhallen som är en fantastisk byggnad. Det kommer att bli mat och dryck, lite enklare rum och en coolare inramning. Tack vare närheten mellan de två hotellen får vi också fördelar när det gäller personal. Men vi kommer att behöva nyanställa. Inget är klart än, vi är mitt i en spännande process.