Annons

Hon ska hitta ny kraft till hotell i Oskarshamn

zoom
"bästa hänget ska vara på First Hotell ett", säger Titti Falk.
KARRIÄR. Titti Falk har tagit ett steg från energisektorn till att bli hotellchef på Hotell ett i Oskarshamn. Gästerna älskar hotellet och dess service, men en kärnkraftsindustri i förändring kräver nya grepp för att säkerställa en hög belägning. 
Annons

Titti Falk började på First Hotell ett Oskarshamn redan i november, men tillträdde formellt sitt nya jobb som hotellchef den 1 februari.

− Jag har haft en introduktionsperiod för att lära känna personalen och verkligen se verksamheten inifrån, säger hon. Efter nyår har jag gått över mer och mer till rollen som hotellchef. Men Torbjörn Nyberg är kvar som ägare och vd, vilket känns tryggt.

Du kommer från kärnkraftsindustrin senast. Hur kommer det sig att du hamnade här?

− Jag var på OKG fram till våren 2016, sedan startade jag ett eget företag inom försäljning. Men familjeangelägenheter gjorde att livet som resande säljare blev svårt och istället började jag titta jag på andra alternativ. När jag fick kontakt med Torbjörn såg han min bakgrund som intressant för att utveckla Hotell ett vidare.

Kan det vara bra att komma utifrån?

− Jag tror det faktiskt. Dels har försäljning och marknadsföring alltid varit en del av mina arbeten och som resande säljare har jag bott mycket på hotell. Dessutom har jag jobbat med personal och rekrytering, vilket kan komma väl till pass. Redan nu kommer vi behöva täcka upp två föräldraledigheter, sen är det sommarpersonal som ska rekryteras. I övrigt kommer vi inte utöka personalstyrkan i dagsläget.

Vilka idéer har du för hotellet framöver?

− Det kommer bli fokus på sociala aktiviteter. Jazzklubben spelar här regelbundet och vi välkomnar ofta lokala artister som vill underhålla. Vår after work på fredagar är redan väl etablerad, men vi kan även erbjuda frukostmöten, konferenser, en drink i hotellobbyn eller frukostbuffé med familjen en lördagsmorgon – bästa hänget ska vara på First Hotell ett.

Titti Falk poängterar att hennes primära uppgift som hotellchef är att säkerställa en god beläggning på hotellet. Även om nedmonteringen av kärnkraften har påverkat Oskarshamn så är det en region på framfart, med en stark industri och en positiv framtidstro. Det är mycket på gång i staden − stadskärnan genomgår en ansiktslyftning, nya handelsområden etableras och en inkapslingsanläggning för använt kärnbränsle kommer att byggas.

Har du nytta av din bakgrund för att kunna locka konferenskunder?

− Ja, framförallt har jag i tidigare jobb haft mycket kontakt med många företag i regionen. Jag vill jobba mer med konferenser, här har vi möjlighet att utnyttja våra konferensutrymmen bättre.