Annons

Marstrands Havshotell storsatsar på möten

zoom Marstrands Havshotell växer. Med 50 nya rum, fler möteslokaler och större restaurang vill vd Daniel Svensson ta upp kampen mot västkustens stora konferensanläggningar.
Marstrands Havshotell växer. Med 50 nya rum, fler möteslokaler och större restaurang vill vd Daniel Svensson ta upp kampen mot västkustens stora konferensanläggningar.
NYHETER. Marstrands Havshotell tar upp kampen mot västkustens stora konferensanläggningar.
Annons

Det fem år gamla hotellet byggs ut och blir nästan dubbelt så stort med 48 nya rum, fler möteslokaler, större restaurang, bar och lounge – och egen småbåtshamn.

 Vi har sett en stor efterfrågan av både mötesgrupper och privatgäster, men vi har fått tacka nej till många av de förfrågningar som kommer in för att vi är för små. Det är därför vi har kraft och mod att satsa fullt ut på att bli ett riktigt eventhotell, säger Daniel Svensson, vd på Marstrands Havshotell.

70 miljoner i omsättning

Det fem år gamla hotellet med spa, sportklubb och en högklassisk restaurang, Ottos Kök, som ligger vid färjeläget på fastlandssidan i Marstrand, har blivit en framgång. Förra året blev ett rekordår med 70 miljoner kronor i omsättning (64 miljoner 2014), men även rekordhög lönsamhet och beläggning. Närheten till Göteborg, endast 35 minuter, har lockat både privat- och konferensgäster till bohusidyllen. Men de 100 hotellrummen har inte räckt till vid större konferenser. Då har gäster fått inkvarteras på andra hotell i Marstrand.

  Med 48 nya rum får vi den hävstång vi behöver för att satsa på event och möten, säger Daniel Svensson.

Marstrands Havshotell ägs av den lokale fastighetsägaren Kjell Ottosson. Utbyggnaden, som nästan fördubblar hotellets yta, ritas av Wingårdhs Arkitekter. Gert Wingårdh, Sveriges mest kände arkitekt, ligger bakom flera namnkunniga hotell, som Clarion Sign och Scandic Victoria Towers.

  Jag jobbade inom Choice innan jag startade upp Marstrands Havshotell, så jag vet att Wingårdhs är väldigt duktiga på hotell, de kan vrida och vända för att utnyttja ytor maximalt, vilket behövs eftersom det är tätt mellan bebyggelsen här.

Enligt planen ska nybygget invigas våren 2018 och hotellet håller öppet som vanligt under tiden.