Annons

Michelin-krögare startar hotellguide i miniformat

zoom Hotell Stelor på Gotland är ett av ställena i online-guiden.
Hotell Stelor på Gotland är ett av ställena i online-guiden.
NYHETER. Den digitala hotellguiden The Hotel Collectors's Guide ska göra det lättare för resenärer från hela världen att hitta de genuina hotellen. 
Annons

Till vardags driver Agneta Green Oaxen Krog & Slip och hotellfartyget Prince van Orangiën. Nu har hon startat en ny hotellguide med syftet är att koppla ihop hotellgäster som uppskattar småskaliga och personliga ställen med ställen av den typen. Hitintills har Green samlat egna ”Prinsen” som ligger förtöjd utanför restaurangen på Djurgården, Svartsö Logi i Stockholms skärgård, Lådfabriken på Västkusten samt Stelor och Furillen på Gotland. Fler hotell ska vara på väg in. 

Upplevelser utöver det vanliga

– Vi vill nå ut till hotellgäster över hela världen vars största intresse är att resa till små genuina hotell och som vill ta del av de lokala och unika besöksmålen som hotellen rekommenderar och som man i normala fall kanske inte hittar, säger Agneta Green.

Hon vill att The Hotel Collector’s Guide ska få internationella gäster att använda den som en reseguide när de reser i landet. 

– Vi riktar oss till personer som samlar på hotellupplevelser och som uppskattar personliga hotell, säger Agneta Green.

Vad har du för målsättning med sajten?

– Först och främst vill jag få med alla hotell i Sverige som passar våra kriterier därefter kanske börja titta på att utöka med resten av Norden. 

Har du något favorithotell i Sverige?

– Jag gillar bland annat Hotel Stelor och Furillen på Gotland just på grund av den personliga omtanken och att de ligger i en underbar miljö.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren