Annons

Nya Continental vill satsa på affärsgäster

zoom Stockholms nya affärshotell står snart färdigt.
Stockholms nya affärshotell står snart färdigt.
NYHETER. Om två månader öppnar Stockholms Scandic Continental. 392 rum och 19 våningar. Syftet: Att bli Stockholms nya mötesplats för den moderna affärsresenären. 
Annons

– Intresset för Scandic Continental har varit otroligt stort och vi har fått väldigt många förfrågningar, speciellt på möten och events, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör, Scandic Continental.

Affärsresandet ökar

Antalet hotellnätter för affärsresor i Stockholms län hade ökat med 5 procent i slutet av 2015 jämfört med föregående år enligt Stockholm Business Region. Dessutom syns ett högt tryck på kontorslokaler. Det som enligt Peter Storckenfeldt gör att Scandic Continental utmärker sig som affärshotell är den höga servicenivån som de ämnar leverera.

– Du har möjlighet att hyra konferenslokaler; allt från fyra till 400 personer, vi har möjlighet att ta hand om gästernas bilar, det finns gym och ett soldäck där du kan slappna av en stund. Du kommer också kunna gå från hotellet direkt till Arlanda Express under Vasagatan, säger Peter Storckenfeldt.  

Men när området kring Stockholms Centralstation expanderar och utvecklas så kommer även hyrorna att stiga.

Hyrorna kommer stiga

– Stockholms Centralstation utvecklas och blir mer av en framsida än det varit förut. Det byggs nya kontorslokaler, hyran på befintliga stiger och det etableras fler restauranger. Det är ett nytt affärsdistrikt som växer fram, förklarar Peter Storckenfeldt.

I hotellet öppnar restaurangen The Market, en matmarknad med fokus på ekologiska grönsaker och rotisseri, takbaren Capital med utsikt över Stockholms skyline, Caldo Coffee – Scandics första egna coffeeshop.

Hur ser er konkurrensbild ut?

– Vi har möjlighet att konkurrera med de hotell som finns på Arlanda och det på grund av att vi ligger så nära Arlanda Express. Men det är en tuff konkurrenssituation för hotell och de vi i första hand konkurrerar med är hotellen på Vasagatan. Bokningsläget ser positivt ut men mer kan jag inte säga, säger Peter Storckenfeldt. 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter