Annons

Ommöblering bland Stureplansgruppens krogar

zoom Garbas grundare Marion Ringborg och Linn Söderström. Foto: Pressbild
Garbas grundare Marion Ringborg och Linn Söderström. Foto: Pressbild
NYHETER. Under hösten har Stureplansgruppen flyttat runt sina restauranger inför nyöppning. Den senaste flytten innebär att restaurangen Garba, som stängdes ner kort efter coronautbrottet i mars, återuppstår nu på ny adress, i hörnet Sveavägen-Surbrunnsgatan.
Annons

I januari öppnade restaurang Garba på Norrlandsgatan, i en festvåning ovanför restaurangen Nosh & Chow. Samtidigt öppnade kocken Sayan Isaksson sin thailändska restaurang Isaan i de lokaler som tidigare var Berns Asiatiska.

Efter att restaurangerna bara hunnit hålla öppet i tre månader stängde både Garba och Isaan, på grund av att coronapandemin slog till med fullkraft mot restaurangbranschen. Men nu i höst har Berns Asiatiska återuppstått i sina gamla lokaler, de som togs över av Isaan under en kort tid. Och i mitten av november öppnar Berns Hotel, som varit stängt under pandemin, skriver Dagens industri.

Sayan Isaksson har gått vidare inom Stureplansgruppen och nyligen öppnat en ny restaurang, Nour, i de lokaler där Garba tidigare låg. Och i samma hus på Norrlandsgatan, i bottenvåningen, har Surfers flyttat in istället för Nosh & Chow, som lagts ned.

Och nu återuppstår alltså Garba denna vecka på ny adress i Vasastan, i hörnet Sveavägen-Surbrunnsgatan där grundarna Marion Ringborg och Linn Söderström blir nya grannar med L’Avventura, en annan krog som också ingår i Stureplansgruppen.

– Läget är otroligt bra med tanke på att här både bor och jobbar människor. På Norrlandsgatan var det väldigt mycket Stureplan. I kvarteren där är det väldigt få som bor och även om det är flera som är på jobbet nu än i våras, så dröjer det nog länge tills alla företag är tillbaka på samma sätt som förr, säger Linn Söderström till Dagens Industri.