Annons

Stjärnkocken Pontus Frithiof öppnar nytt i Uppsala

zoom Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof öppnar La Girafe i Uppsala.  Foto: Pressbild
Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof öppnar La Girafe i Uppsala. Foto: Pressbild
NYHETER. Uppsalas restaurang- och nöjesutbud växer – och nu kommer en ny stjärnkock till stan. Krögaren Pontus Frithiof öppnar ny restaurang i en av stadens mest storslagna lokaler.
Annons

Det är mycket spännande saker på gång i Uppsala. Besöksliv har tidigare rapporterat om Nordic Choices planer på ett nytt nöjescentrum i staden. Nu står det även klart att krögaren Pontus Frithiof och restauratören Thomas Dahlstedt öppnar ny restaurang i en av stadens mest storslagna lokaler.

Bankpalatset på Stora Torget blir adressen för Pontus Frithiofs första restaurangsatsning i Uppsala. Inne i den anrika byggnaden öppnas samtidigt en internationell coworking-verksamhet. Bankpalatset har tidigare, som namnet anger, varit en lokal för olika banker sedan den röda tegelbyggnaden invigdes 1907. Pontus Frithiof ser fram emot att lansera sitt bistrokoncept till Uppsalaborna.
– Lokalen är sensationell, säger Pontus Frithiof. Med vår personliga service, en fin uteservering sommartid och en aktiverad baryta är vi övertygade om att La Girafe kommer att bli ”the place” i Uppsala.

La Girafe blir krögarens första restaurang i Uppsala. Restaurangen får samma koncept som systerkrogen med samma namn på Kungsholmen i Stockholm.
– La Girafe är ett franskt bistrokoncept med inslag från det mångkulturella Paris, med asiatiska och nordafrikanska inslag.

Varför satsar ni på en La Girafe nummer två just i Uppsala?
– Vi fick en spännande förfrågan av en intressant och mycket kompetent fastighetsägare som vi fattade tycke för. När vi sedan fick se fastigheten och höra om hela projektet i Bankpalatset, blev vi helt sålda. Vilken möjlighet!

Finns det ett tomrum du tänker att La Girafe kommer att fylla i Uppsala?
– Vi är övertygade om att det finns en stor målgrupp för vårt bistrokoncept. La Girafe, på den här adressen, kommer komplettera stadens övriga utbud. Jag tror också att det kan vara enklare att sticka ut i Uppsala, jämfört med Stockholm.

Bankpalatset genomgår nu en totalrenovering och planen är att inviga restaurangen i slutet av 2023.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...