Annons

Ulla Winbladh öppnar efter omfattande renovering

zoom Camilla Gille
Camilla Gille
NYHETER. "Vi har lyft fram en varmare och mysigare kĂ€nsla med en hĂ€rligare miljĂ¶â€. Det sĂ€ger Camilla Gille, driftchef pĂ„ restaurang Ulla Winbladh som öppnade igen under pĂ„skhelgen.
Annons

Den klassiskt inredda restaurangen pÄ DjurgÄrden stÀngde vid Ärsskiftet för att genomgÄ en ombyggnation. Det tre mÄnaders lÄnga arbetet resulterade i en nyrenoverad bar och ett nytt kök. Samtliga rum och matsalar har Àven fÄtt helt nya ytskikt.

– Vi har klĂ€tt om stolarna, mĂ„lat vĂ€ggarna och satt upp nya textiler sĂ„ som gardiner. Vi har ocksĂ„ gjort stora satsningar för att frĂ€scha upp festvĂ„ningen och chambrena sĂ„ att det blir mer attraktivt för gĂ€sterna som ska ha sina bröllop, dop eller liknande. Vi har Ă€ven behĂ„llit gamla tavlor, lampor och andra detaljer sĂ„ att gĂ€sterna fortfarande kan kĂ€nna sig som hemma, sĂ€ger Camilla Gille.

Vad har ni fÄtt för reaktioner frÄn gÀsterna under renoveringen?

– Det har funnits en stor oro hos vissa gĂ€ster och medan andra har varit vĂ€ldigt nyfikna, vilket har varit vĂ€ldigt kul. Folk har fĂ„tt en bild av att den omfattande renoveringen inneburit förĂ€ndring i hela restaurangdelen, men i sjĂ€lva verket har det varit ett sidospĂ„r för renoveringen av köket dĂ€r vi har bytt ut all köksutrustning och gjort det mycket mer funktionellt för kockarna.

Vilka Àr de största skillnaderna som gÀsterna kommer mÀrka?

– Den primĂ€ra skillnaden Ă€r de nya fĂ€rgerna pĂ„ vĂ€ggarna och en förĂ€ndring i rummet i anslutning till vĂ„r stora vinkyl. Vi har lyft fram en ombonad och mysigare kĂ€nsla med en hĂ€rligare miljö att sitta i bĂ„de innan och efter middagen. DĂ€r har vi uppmĂ€rksammat baren mycket mer. Den har tidigare bara fungerat som en station för servisen, men nu har vi som mĂ„l att ha tillgĂ€nglig personal för gĂ€ster som vill komma in och ta en drink eller Ă€ta nĂ„got lĂ€ttare.

Vad Àr dina personliga förhoppningar efter renoveringen?

– Att alla gĂ€ster kommer tillbaka och uppskattar förbĂ€ttringen och tycker att det Ă€r en hĂ€rlig förĂ€ndring i ytskikten. Förhoppningen Ă€r att gĂ€sterna ska komma tillbaka och tycka bra om nyöppningen och kĂ€nna att det Ă€r skönt att vara hemma igen.

VĂ€lbekant klassisk meny

WÀrdshuset Ulla Winbladhs historia inleds 1897 dÄ byggnaden först uppfördes som ett bageri. PÄ 1950-talet skapades restaurangen Ulla Winbladh som blivit kÀnd för klassisk husmanskost och traditionsenligt firande av svenska mathögtider.

– Menyn kan man kĂ€nna sig trygg vid. Det Ă€r en traditionell meny med samma klassiker som alltid har varit med – i en positiv bemĂ€rkelse. DĂ€r ska man inte pĂ„ nĂ„got vis kĂ€nna att vi har gjort nĂ„gonting.

Design- och arkitektbyrÄn Koncept stÄr för den nya inredningsdesignen.