Den klassiskt inredda restaurangen pÄ DjurgÄrden stÀngde vid Ärsskiftet för att genomgÄ en ombyggnation. Det tre mÄnaders lÄnga arbetet resulterade i en nyrenoverad bar och ett nytt kök. Samtliga rum och matsalar har Àven fÄtt helt nya ytskikt.
â Vi har klĂ€tt om stolarna, mĂ„lat vĂ€ggarna och satt upp nya textiler sĂ„ som gardiner. Vi har ocksĂ„ gjort stora satsningar för att frĂ€scha upp festvĂ„ningen och chambrena sĂ„ att det blir mer attraktivt för gĂ€sterna som ska ha sina bröllop, dop eller liknande. Vi har Ă€ven behĂ„llit gamla tavlor, lampor och andra detaljer sĂ„ att gĂ€sterna fortfarande kan kĂ€nna sig som hemma, sĂ€ger Camilla Gille.
Vad har ni fÄtt för reaktioner frÄn gÀsterna under renoveringen?
â Det har funnits en stor oro hos vissa gĂ€ster och medan andra har varit vĂ€ldigt nyfikna, vilket har varit vĂ€ldigt kul. Folk har fĂ„tt en bild av att den omfattande renoveringen inneburit förĂ€ndring i hela restaurangdelen, men i sjĂ€lva verket har det varit ett sidospĂ„r för renoveringen av köket dĂ€r vi har bytt ut all köksutrustning och gjort det mycket mer funktionellt för kockarna.
Vilka Àr de största skillnaderna som gÀsterna kommer mÀrka?
â Den primĂ€ra skillnaden Ă€r de nya fĂ€rgerna pĂ„ vĂ€ggarna och en förĂ€ndring i rummet i anslutning till vĂ„r stora vinkyl. Vi har lyft fram en ombonad och mysigare kĂ€nsla med en hĂ€rligare miljö att sitta i bĂ„de innan och efter middagen. DĂ€r har vi uppmĂ€rksammat baren mycket mer. Den har tidigare bara fungerat som en station för servisen, men nu har vi som mĂ„l att ha tillgĂ€nglig personal för gĂ€ster som vill komma in och ta en drink eller Ă€ta nĂ„got lĂ€ttare.
Vad Àr dina personliga förhoppningar efter renoveringen?
â Att alla gĂ€ster kommer tillbaka och uppskattar förbĂ€ttringen och tycker att det Ă€r en hĂ€rlig förĂ€ndring i ytskikten. Förhoppningen Ă€r att gĂ€sterna ska komma tillbaka och tycka bra om nyöppningen och kĂ€nna att det Ă€r skönt att vara hemma igen.
VĂ€lbekant klassisk meny
WÀrdshuset Ulla Winbladhs historia inleds 1897 dÄ byggnaden först uppfördes som ett bageri. PÄ 1950-talet skapades restaurangen Ulla Winbladh som blivit kÀnd för klassisk husmanskost och traditionsenligt firande av svenska mathögtider.
â Menyn kan man kĂ€nna sig trygg vid. Det Ă€r en traditionell meny med samma klassiker som alltid har varit med â i en positiv bemĂ€rkelse. DĂ€r ska man inte pĂ„ nĂ„got vis kĂ€nna att vi har gjort nĂ„gonting.
Design- och arkitektbyrÄn Koncept stÄr för den nya inredningsdesignen.