Annons

Uppsving för golfdestinationen Wiredaholm

zoom Anna och Paul Brinkmann har öppnat Wiredaholms golfbanor ovanligt tidigt i Är.
Anna och Paul Brinkmann har öppnat Wiredaholms golfbanor ovanligt tidigt i Är.
NYHETER. GolfsÀsongen har startat tidigt pÄ smÄlÀndska golf- och konferensanlÀggningen Wiredaholm. HÀr driver makarna Brinkmann naturskön och familjedriven verksamhet som lockat stammisar i snart 20 Är.
Annons

Wiredaholm Àr ett riktigt familjeföretag. Anna Brinkmann och hennes man Paul har drivit anlÀggningen i smÄlÀndska Aneby sedan 2007. Idag Àger Anna Brinkmann och hennes bröder golfverksamheten, resten av anlÀggningen Àger Anna och Paul. För drygt 20 Är sedan sÄg upplÀgget annorlunda ut.

– Det viktigaste vi gjort för anlĂ€ggningen Ă€r att ta över hela verksamheten, det vill sĂ€ga bĂ„de golfbanorna och hotell- och restaurangdelen. Som pĂ„ mĂ„nga golfklubbar i Sverige sĂ„ ansvarade tidigare en förening för golfverksamheten och vi drev hotell och restaurang vid sidan om. Men vi mĂ€rkte snabbt att vi kunde effektivisera sĂ„ mycket om vi drev allt som ett bolag, sĂ€ger Anna Brinkmann.

Vad har varit fördelarna med det?

– Det Ă€r inte alltid sĂ„ lĂ€tt att hitta ideella krafter som vill driva en förening. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kunde hela Wiredaholm utvecklas snabbare. Det ledde till att vi kan ha lĂ€ngre öppettider för medlemmarna, en win-win för alla, sĂ€ger Anna Brinkmann.

Wiredaholm erbjuder förutom en 18-hÄlsbana, 9-hÄls pay-and-play bana och övningsomrÄde, Àven hotellrum, restaurang och konferensmöjligheter.

Hur har Wiredaholm utvecklats under er tid som Àgare?

– Vi har byggt ut kök, restaurang och allmĂ€nna ytor för att skapa mer av en Country Club-kĂ€nsla. VĂ„r styrka Ă€r att vara smĂ„ och personliga och ge riktigt bra service. MĂ„nga som bor hos oss sĂ€ger att det Ă€r som ett andra hem.

Har ni mÄnga Äterkommande gÀster?

– Ja, vi har mĂ„nga stammisar men det finns ocksĂ„ lokalbor som inte varit hĂ€r tidigare och blir förvĂ„nande nĂ€r de kommer hit.

Tidig öppning

Wiredaholm Àr medlemmar i organisationen Svenska Golfhotell men sköter det mesta av marknadsföringen pÄ egen hand. UtlÀndska gÀster har aldrig tillhört vanligheterna och det gör det inte heller i Är. Men Anna Brinkmann har mÀrkt andra förÀndringar i gÀstbeteende och bokningar.

– Vi öppnade ovanligt tidigt i Ă„r, redan i mars. HögsĂ€songen Ă€r annars mellan april och oktober. Den perioden svarar för 80 procent av vĂ„r omsĂ€ttning, sĂ€ger Anna Brinkmann.

Hur gÄr det för era hotellpaket?

– De blir alltmer populĂ€ra. Vi upplever att svenskarna fortfarande hemestrar och bokar flera dagar hos oss, exempelvis torsdag till söndag. Sen Ă€r vintersĂ€songen tuff för bĂ„de golfen och konferenserna. Men somrarna blir bĂ€ttre och bĂ€ttre.

– Golf var ju en av de saker som gick att göra under pandemin sĂ„ vi behövde inte sĂ€ga upp personal.

Har golfintresset hÄllit i sig tycker du?

– Ja, för vĂ„r anlĂ€ggning har det gjort det. Vi har ocksĂ„ ett bra kök och mĂ„nga besöker oss för vĂ„r omtyckta restaurang.

Bra bokningslÀge

Hur ser framtiden ut för Wiredaholm?

– Det kĂ€nns som den Ă€r full av möjligheter. Golfare bokar tidigt och reser gĂ€rna i grupp sĂ„ 60 procent av sommaren Ă€r redan bokad. PopulĂ€ra helger i slutet av sommaren och början av september bokar extra snabbt och har hög belĂ€ggning.

Förutom er vÀlbesökta restaurang sÄ Àr ni ocksÄ kÀnda för att ha en imponerande Calvadossamling. BerÀtta om den.

– Haha, det Ă€r min man som Ă€lskar Calvados. Han Ă„ker till Normandie en gĂ„ng om Ă„ret. Ibland följer vĂ„ra gĂ€ster med.

– Vi har Nordens största utbud av Calvados med mer Ă€n 240 sorter frĂ„n ca 40 tillverkare. Vi har provningar för bĂ„de konferens- och middagsgĂ€ster. Jag tror att det finns golfare som bokar in sig bara för Calvadosen.