Annons

Utökad skärgårdstrafik väcker hopp

zoom Foto: Stromma
Foto: Stromma
NYHETER. När Stromma väljer att dra igång skärgårdsturerna med både dag- och kvällsturer väcks hoppet om fler besökare i Stockholms skärgård. ”Vi hoppas att fler vågar göra semesterresor till Stockholm”, säger Gustav Idhammar, kommunikationsansvarig på Artipelag.
Annons

Sommaren 2020 var katastrofal för de flesta besöksföretag i Stockholms skärgård. Stromma hade viss kapacitet i gång under högsäsongen, men restriktioner och utebliven turism från utlandet gjorde att verksamheten var ytterst begränsad.

Inför sommaren 2021 är förhoppningarna större, när nu skärgårdsturerna dragit i gång igen och de klassiska båtarna kör både dag- och kvällsturer.

För konstmuseet och restaurangen Artipelag, som tar emot många av sina gäster via ångbåtsbryggan nedanför anläggningen, inger Strommas utökade båttrafik hopp om en mer levande och besökstät sommar än förra året.

– Det är glädjande och ger oss ett välkommet tillskott av besökare när det blir ytterligare ett transportsätt för att ta sig hit, säger Gustav Idhammar, kommunikationsansvarig på Artipelag.

Vilka förhoppningar har ni på sommaren?

– Först och främst att vädret blir fint! Men givetvis även att svenskar och andra vågar göra semesterresor till Stockholm. Städer såg ju en stor nergång sommaren 2020 medan mer lantliga ställen som Österlen såg ett uppsving.

Vilka har annars varit era främsta utmaningar under pandemin?

– Jag skulle säga osäkerheten och de stora svängningar som skett när det gäller restriktionerna. Det har stundtals varit nära nog omöjligt att planera framåt, både vilken verksamhet vi kan erbjuda men även mer praktiska saker som personalscheman.

Vad har ni på gång nu i sommar, i höst och inför 2022?

– Vi siktar på att ha båda våra restauranger igång, givetvis enligt de direktiv som myndigheterna ger. Vi har till sommaren gjort en stor utökning av vår uteservering så att vi ska kunna erbjuda sittplatser till alla som besöker oss. Till i höst och framåt hoppas vi att alla restriktioner lyfts och att vi kan återgå till ett nära nog helt normalt tillstånd, säger Gustav Idhammar.